26 Eyl 2011

PATLICAN KIZARTMA TARİFİ




Malzemeler :
  •  2 kemer patlıcan
  •  1 su bardağı ayçiçek yağı
  •  1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
  1. Pantlıcanları çizgili şekilde boyuna soyuyoruz .
  2. Daha sonra ince şeritler halinde uzunlamasına dılımlıyoruz , dılımledıkten sonra uzerlerine tuz serpip yarım saat güneşte kurutuyoruz.
  3. Güneşte kurutunca patlıcan içindeki acı suyu dışarı atıyor ve hem tadı güzelleşiyor hemde pişerken çok daha az yağı içine çekiyor.
  4. Kızgın yağın içine patlıcanlarımızı atıp kızartıyoruz , kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp fazla yağını peçeteye emdiriyoruz. Daha sonra afiyetle yiyoruz.











Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum:
Join the discussionPATLICAN KIZARTMA TARİFİ