Malzemeler :
- 2 parça jelatin
- 10 adet vişne
- 5 adet kırmızı üzüm
- 3/4 su bardağı soğuk su
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Önce jelatinleri suyun içine koyup eriyene kadar bekliyoruz , iyice karıştırıp şekerini ilave ediyoruz.
- Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Ben küçük toprak kapta yaptım ve bu sadece 1 kişilik. Kap seçimine çok önemli çünkü ters çevirince kaptan çıkartmak zor oluyor biraz.
- Kabın altına 2 santim derinliğinde erimiş jöle karışımımızdan döküyoruz , 5 dakika buzlukta bekletiyoruz
- Daha sonra önceden ikiye böldüğümüz üzümlerimizi diziyoruz. Üzerini örtecek kadar jöle ekleyip buzluğa atıyoruz.
- Burda fazla jöle dökmemek çok önemli çünkü fazla dökersek üzümler yüzer.
- 10 dakika buzlukta beklettikten sonra çıkartıp çekirdekleri ayıklanmış vişnelerimizi diziyoruz. Dizdikten sonra tekrar jöle ekliyoruz ve buzluğa atıyoruz. 10 dakika sonra çıkartıp ters çeviriyoruz ve servis ediyoruz.
güzel görünüyo ilginç geldi:/
YanıtlaSilharika bi tarif kelimenin tek anlamıyla lezizz:)) en sevdiğim tatlılardan biri şimdi daha kolay erişip yapabileceğim :) görüntüsüyle tadı birbiyle öyle harika görünüyoki :) keşke olsa da yesem :D
YanıtlaSilneefiiiiis birseyy tam benim istedgiim şekiil afif abartısız agız tadınca hoos bir tatlıı
YanıtlaSil