Etli Taze Fasulye


Yaz aylarında çıkan yeşil fasulyenin tadına doyum oluyor , etli olduğu gıbı zeytiyağlısıda yapılabılıyor . Bugun ben etlisini yaptım . Genelde çok sulu yapılıyor ama ben suyunun az olmasını istedim çünkü fasulyenin o güzel tadının suyuna karışıp gıtmesını istemedim.



Malzemeler :
  • 1 kg taze fasulye
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 600 gr domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılış :
  1. Önce fasulyemızı ayıklıyoruz.
  2.  Daha sonra kıymamızı kavuruyoruz. 
  3. Pişen kıymamıza ince diktörtgen prizma şeklinde kestiğimiz soğanımızı ekliyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sıvı yağımızı ekleyip 1 2 dakika kavurup fasulyemizi ekliyoruz.
  5.  Fasulyeler koyu ve parlak renk alana kadar iyice kavuruyoruz.
  6.  Daha sonra soyulup rendelenen domatesimizi ekleyip çok yavaş ateşte 45 dakika pişiriyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar