Yaz aylarında çıkan yeşil fasulyenin tadına doyum oluyor , etli olduğu gıbı zeytiyağlısıda yapılabılıyor . Bugun ben etlisini yaptım . Genelde çok sulu yapılıyor ama ben suyunun az olmasını istedim çünkü fasulyenin o güzel tadının suyuna karışıp gıtmesını istemedim.
Malzemeler :
- 1 kg taze fasulye
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 600 gr domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Önce fasulyemızı ayıklıyoruz.
- Daha sonra kıymamızı kavuruyoruz.
- Pişen kıymamıza ince diktörtgen prizma şeklinde kestiğimiz soğanımızı ekliyoruz.
- Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sıvı yağımızı ekleyip 1 2 dakika kavurup fasulyemizi ekliyoruz.
- Fasulyeler koyu ve parlak renk alana kadar iyice kavuruyoruz.
- Daha sonra soyulup rendelenen domatesimizi ekleyip çok yavaş ateşte 45 dakika pişiriyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder