Yağın içinde kızarmış kıtır tavuk çok agırdır fazla yağçeker bu tavuk tavada kızarmış gıbı kıtır ama çok hafif , tadı aynı ama çok hafif , mutfağıda kirletmeden yapımında çok keyifli .
Malzemeler :
- 1 adet tavuğu tüm parçaları (but , kanat , gögüs)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 adet kuru defne yaprağı
- 2 dilim limon
- 4 çay kaşığı tuz
- TAVUK PARÇALARINI BİR KABA KOYARIZ KABIN ICINE TOZ BİBERİ , KİMYONU , DEFNE YAPRAKLARINI DILIM LIMONLARI VE BIR ÇAY BARDAGI AYÇİÇEK YAGINI KOYUP IYICE KARISTIRIP 1 SAAT MARİNASYON ICIN BIRAKIRIZ.
- BİR SAAT SONRA DEFNE YAPRAKLARI VE LİMONU KALDIRIRIZ , FIRIN TEPSISINE YAGLI KAGIDIMIZI ACARIZ , TAVUKLARI ARALARINDA BOSLUK BIRAKARAK DIZERIZ , UZERINE BIR SOGANI KALAN SOSA BATIRARAK DILIM DILIM (KALIN DILIMLAR) KOYARIZ , 180 DERECEDE 1 SAAT PİŞİRİRİZ DAHA SONRA DURUMUNA BAKIP TERS CEVIREBILIRIZ TAVUKLARI , COK IYI SEKILDE KIZARINCA SERVİS EDERİZ.
çokk lezzetli :))) bu akşam yaptık ve yedik
YanıtlaSil