22 Eylül 2011 Perşembe

AZ TUZLU EV YAPIMI TURŞU TARİFİ




Fazla tuz yemesi yasak olan ancak turşudan da vazgeçemeyen annem için yaptığım bir turşu. Salatalığın bir çeşidi olan acur , süs biber ve soganla denedim. Yapımı cok basıt yemeside çok keyifli.

Malzemeler :

  • BİR BUÇUK SU BARDAĞI SU
  • BİR SU BARDAĞI UZUM ŞİRKESİ
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI KAYA TUZU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 2 TANE KARABİBER
  • 1 KG ACUR(KITTE)


 Yapılışı :

BİR KABIN İÇİNDE SİRKE , SU , SEKER VE TUZ IYICE KARISTIRILIR. ACURLAR KAVANOZLARA DOLDURULUR VE KARISIM KAVANOZA DOLDURULUR , ICINE TANE KARABİBERLER ATILIR. Kapağı kapatılıp 1 hafta beklenır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder