22 Eylül 2011 Perşembe

Az Tuzlu Ev Yapımı Turşu Tarifi



Fazla tuz yemesi yasak olan ancak turşudan da vazgeçemeyen annem için yaptığım bir turşu. Salatalığın bir çeşidi olan acur , süs biber ve soğanla denedim. Yapımı çok basit , tüketmesi de çok keyifli. 

Tarifte salatalığı anlattım ancak siz biber veye soğan yapmak isterseniz sadece salatalık yerine soğan veya biber kullanmalısınız. Diğer tüm ölçüler aynı. Sopan turşusu için elinizden geldiğince küçük soğanları tercih etmenizi öneririm. Mümkünse arpacık soğan kullanmanızı tavsiye ederim.


Malzemeler :
  • 1+1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi 
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 14 adet tane karabiber
  • 1 kilogram acur (kitte) (salatalıkta kullanılabilir)
  • 1 demet taze nane yaprağı
  • 2 adet orta boy uzun kavanoz 
Yapılışı :
  1. Büyük bir kabın içerisine sirke , su , şeker ve tuz konup güzelce karıştırılır.
  2. Acurlar kavanozlara doldurulur.Üzerine taze naneler ve tane karabiberler yerleştirilir.
  3. Hazırladığımız sıvı karışım iki kavanozların ağzına kadar doldurulur ve kavanozların kapakları sıkıca kapatılır.
  4. Kapağı kapatılan kavanozlar 1 hafta bekletildikten sonra servise hazır hale gelir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder