29 Eyl 2011

Krem Karamel



KREM  KARAMEL  TARİFİ

9 KİŞİLİK

Malzemeler
  • 250 gram toz şeker (karamel sos için)
  • 1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı su (karamel sos için)
  • 1 litre  süt
  • 240 gram şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta
Yapılışı :
  1. Isıya dayanıklı 9 adet 9 santimli sufle kabı veya 20*20 santimlik kare borcam fırın tepsisine yerleştirilir.
  2. Karemeli yapmak için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyunuz. 
  3. Tencereyi ağır ateşe koyup şekeri karıştırarak eritiniz. 
  4. Şeker eriyince ateşi açıp şurubu kaynatınız. Karameli 3-4 dakika rengi açık kahverengi olana kadar pişiriniz.
  5. Karameli rengi koyulaşıp acılaşacağından çok fazla pişirmemeye dikkat ediniz.
  6. Karamel pişince tencereyi ateşten alıp , tek kişilik , ateşe dayanıklı küçük kaplara eşit şekilde bölüştürün.
  7. Orta boy bir tencereye süt ve şekeri koyup orta ateşte ara ara karıştırarak , şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Şeker eriyince çubuk vanilyayı katıyoruz. (Çubuk vanilyanız yoksa yarım paket şekerli vanilya kullanabilirsiniz) Tencerenin kapağını kapatıp tencereyi ateşten indirerek  , vanilya çubuğunu 20 dakika içinde bırakıyoruz. Bu arada sütte soğumuş olur.
  8. Orta boy bir kasede yumurta ve yumurta sarısını yumurta teli ile koyu kıvama gelip rengi açık sarı olana kadar çırpıyoruz.
  9. Su ısıtıcıda en az 1 litre kaynar su hazırlıyoruz.
  10. Tenceredeki sütü süzgeçten süzüp , sürekli karıştırarak , yavaş yavaş çırpılmış yumurtalara katıyoruz. Karışımı iyice karıştırıp bir sürahiye boşaltıyoruz.
  11. Önce fırını 150 derecede ısıtıyoruz. Sürahideki karışımı çok ince bir süzgeçten geçirip ısıya dayanıklı kaselerimize boşaltıyoruz. Üzerinde oluşan köpüğü alıyoruz.
  12. Fırın kabımızın  yarısına gelene kadar kaynar su koyuyoruz. 150 derecede 30 dakika pişiriyoruz .
  13. Krem karamelin ortası parmakla dokunulduğunda sıkı olana kadar pişiriyoruz. Pişen krem karemellerımızı dışarıda soğutuyoruz , oda sıcaklığına gelince buzdolabına atıp iki saat bekletiyoruz.
  14. Servisten önce kenarlarından bıçak la hafifçe ayırıp bir tabağa ters çevirip servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

4 yorum:
Join the discussionKrem Karamel

  1. ama çok güzel bu yaaa :))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyo. acaba tadı çok mu tatlı ki :)

    YanıtlaSil
  3. içi baymayan bir tatlı

    YanıtlaSil
  4. yaptığımız karşımları süzgeçten geçirmemizin nedeni nedir?

    YanıtlaSil