16 Haz 2015

SÜT REÇELLİ DONDURMA TARİFİ

süt_reçeli

Hayatımda yiyebileceğiniz en güzel dondurma desem yalan olmaz.

Yaz ayları yaklaşırken havalarda bir hayli ısınmaya başladığında artık dondurma tariflerine başlama zamanı geldi.

İlk tarif olarak süt reçelli dondurma yapmaya karar vermiştim fakat elimde süt reçeli olmadığı için önce süt reçeli bulmam gerektiği için küçük bir süt reçeli maceram olmuştu. Daha önceki süt reçeli yazımda sizlerle paylaşmıştım. Süt reçelini yapıp hazırladıktan sonra sıra süt reçelli dondurma tarifine geldi. Biraz doğaçlama olarak krema, süt ve süt reçelini karıştırıp dondurma yaptım. Dondurmayı 3 farklı şekilde denedim. Malzemeleri değiştirmeden dondurma makinası olanlar için makina ile, olmayanlar içinde farklı yöntem denedim. Makinasız yapıldığında bir miktar daha sert bir dondurma elde etsenizde lezzette çok büyük bir farklılık olmamakta.

SÜT REÇELLİ DONDURMA TARİFİ

- 750 ml için

Malzemeler
  • 1 su bardağı süt reçeli
  • 1 su bardağı soğuk krema
  • 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı

Süt, krema ve süt reçelini orta boy bir kasede tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Dondurma makineniz var ise ;
  1. Karışımı makinenizin kullanım  talimatlarına göre 15 dakika orta devirde karıştırdıktan sonra derin dondurucuda 24 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dondurma makineniz yok ise ;
  1. Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. 
  2. Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder