24 Haz 2015

ÇİLEKLİ SERİNLİK

çilekli buz

Daha önceki yazılarımda blogu açana kadar yaptığım tek tatlının hazır puding olduğunu söylemiştim ama altı üstü bir puding deyip geçmemek gerek, denemelerimizden birinin hüsranla sonuçlandığı bir anım aklıma geldi. Okullar kapanır tüm arkadaşlarımız yazlığa gider, annem ve babam çalıştığı için biz iki küçük çocuk olarak, ancak onların tatil günleri olan haftasonları yazlığa gidebilirdik. 

Yaz tatilinin çoğunu ablamla evde geçirirdim. Bol bol resim çizerdim. Ögle sonrası saatlerde hava çok sıcak olduğu için canımız dondurma çekerdi. Evde dondurmanın olmadığı bir gün süt ve toz şekeri karıştırıp dondurma yapabileceğimizi düşündük. Süt ve şekeri karıştırıp plastik bardağa doldurduk, bardağın içine de kaşık koyup derin dondurucuya attık. Birkaç saat bekledikten sonra derin dondurucudan çıkacak şeyin dondurma olduğunu sanacak kadar saftık.

Donmuş sekerli sütün tadına baktığımızda hayatımızda yediğimiz en kötü dondurma olduğunu düşünerek bir daha dondurma yapma girişiminde bulunmadık. 


Küçük yaşların saflığı ile herşeyin çok basit olduğunu düşünüyorduk sanırım. Küçüklüğümde yapmaya çalıştığım dondurmanın çilekli versiyonunu bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok lezzetli ve pratik bir tarif. İçinde hiç şeker yok ve Ramazan ayına uygun bir tatlı önerisi.

ÇİLEKLİ VE MUZLU KOLAY DONDURMA TARİFİ

- 4 Kişilik

Malzemeler
  • 1 adet ortaboy muz
  • 150 gram çilek
  • 1/2 su bardağı süt
Yapılışı
  1. 4 adet 65 ml kap hazırlanır. (plastik bardakta kullanılabilir)
  2. Çilekler ortadan ikiye bölünür ve mutfak robotuna atılır. Muz gelişi güzel elle parçalanıp mutfak robotuna atılır üzerlerine süt ilave edilip homojen bir püre kıvamında bir karışım elde edilene kadar yarım dakika dakika mutfak robotunda karıştırılır.
  3. Karışım 4 kaba eşit olarak bölüştürülüp içine tahta çubuk veya kaşık batırılıp en az 2 saat derin dondurucuda bekletilip tüketilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

4 yorum:
Join the discussionÇİLEKLİ SERİNLİK

  1. sütsüz yapıyordum ben meyvelerle çocuklara. Bir de böylesini deneyeyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sütle beraberde güzel oluyor, tavsiye ederim.

      Sil
  2. bunu badem sütüyle deneyeceğim, evde çilekler reçel olmak için bekliyordu, dondurma olacaklar artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sonuc cok iyi olur, simdiden elinize saglik

      Sil