EN YENİLER
Sidebar
EN NEFİS TARİFLER 40GRAM...

27 Tem 2015

SOĞUK KAHVE

soguk kahve nasıl yapılır

Yaz sıcaklarından o kadar bunaldım ki bir sürü dondurma tarifi deneyip sizlerle paylaştım. Dondurmaya alternatif hem serinletici hemde hafif bir tarif arayışındayken soğuk kahve yapmaya karar verdim. Buz gibi bir kahve sıcak bir günde serinlemek için güzel bir alternatif. Hem serinletici hemde hafif. Ben kahvemi şeker ilavesiz yaptım, siz isterseniz kahveyi dondurmadan önce şeker ilave edebilirsiniz.


Gönderen ahmet budak

SOĞUK KAHVE

24 Tem 2015

KİRAZLI PANNA COTTA


kirazlı panna cotta

Mevsim meyvelerini kullanmayı her zaman çok sevmişimdir. Son bir ayda muhteşem kirazlar yedim. Her kiraz yediğimde de mutlaka bir tarif denemem gerektiğini düşündüm. Bir havayolu şirketinin ikram ettiği muhteşem vanilyalı panna cotta'dan sonra panna cotta'yı kirazlı bir sos yaparak denemeye karar verdim. Elbette bu tarif, kiraz yerine mevsime göre farklı meyvelerle de tercih edilebilir. Yaz aylarının en özel meyvesiyle panna cotta'nın birleşimi bence muhteşem oldu. Hem yaz sıcakları için güzel bir alternatif hem de yapımı çok pratik.

Gönderen ahmet budak

KİRAZLI PANNA COTTA

21 Tem 2015

VANİLYALI LİMONATA

evde limonata nasıl yapılır

Limonata denince benim aklıma ağzımda acı bir tat bırakan ve midemin yanmasına sebep olan kötü limonatalar gelir.Kötü limonata deneyimlerimden sonra artık kendi ağız tadıma uygun bir limonata yapmanın zamanı gelmişti. Limonatanın asla acı olmasını istemediğim için limon seçiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Limon seçiminin ardından ise, şeker ve su oranı limonatanın en temel belirleyicileri.


limonata tarifi

Çileklisi, ahududulusu, elmalısı derken çeşitleri son zamanlarda bir hayli artan limonatalara ben de kendi yorumumu  katmaya karar verdim. Bunun için bol sulu ve ince kabuklu yumuşak limonları seçtim. Kabukları kalın ve çok sert olan limonların su oranları çok az ve suları da çok acı oluyor. Limonların suyunu sıktıktan sonra vanilya ve şekerle limon ve portakal kabuklarını 2-3 dakika ovup üzerine suyunu ilave ettim.  Limonatanın berrak olabilmesi için şeker iyice eridikten sonra tülbentle süzdüm.


Vanilyalı limonatanın yapımı hem kolay hem de yaz ayları için serinletici ve lezzetli bir alternatif.

VANİLYALI LİMONATA TARİFİ


- 1 litre limonata için


Malzemeler

  • 5-6 adet limonun suyu (1 su bardağı limon suyu)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet lime suyu (opsiyonel)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 3 su bardağı su 
Yapılışı
  1. Bir portakalın kabukları rendelenip orta boy cam bir kaba konur.
  2. Limon, portakal ve lime ortadan ikiye bölünerek sıkılır ve suları çıkartılır. Çıkan meyve suları orta boy bir kaba konur. Limon, portakal ve lime  kabukları  cam kaba konularak üzerine şeker ilave edilir.
  3. Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü ile birlikte şekerli karışıma ilave edilir. Kabukları ve şekeri elimizle 1-2 dakika hafifçe yoğuruyoruz.
  4. Kabukların üzerine meyve suyumuzu ve 3 su bardağı suyumuzu ilave edip şeker eriyene kadar 3 dakika karıştırıyoruz.
  5. Çok ince tel süzgeç veya tülbent kullanarak karışımımızı süzüyoruz. Bu işlemi limonatamızın berrak olması ve limon posasının limonatanın içinde kalıp acılık vermemesi için yapıyoruz. Karışımı süzdükten sonra vanilya çubuğumuzu alıp süzdüğümüz limonatanın içine atıyoruz. 
  6. Süzülen limonatayı 2 hafta buzdolabında ağzı kapalı bir şişede saklayabilirsiniz. Servis ederken buz ile servis etmenizi tavsiye ederim.

Gönderen ahmet budak

VANİLYALI LİMONATA

16 Tem 2015

YERFISTIKLI KARAMEL


Bayrama özel ne yapsam diye düşünceler geçerken aklımdan, elimde yer fıstıklı dondurma vardı. Yediğim dondurmanın tatlı-tuzlu tadından etkilenerek karamel yapmaya karar verdim. Geçen bayramda bademli karamel yapmıştım, bu sefer tarifte küçük oynamalarla yer fıstıklı karamel yaptım.

Gönderen ahmet budak

YERFISTIKLI KARAMEL

9 Tem 2015

NUTELLA GELATO

nutellalı dondurma

İtalya'da yıllarca yaşayıp pasta şefliği yapmış, ardından kendi pastanesini açmış, Michelin yıldızlı restoranlarda yıllarca çalıştıktan sonra ülkesine dönmüş bir kişiyle oturduğunuzda aklınıza ilk olarak ne gelir?

İlk başta lazanyayı sorarsınız, sonra tiramisuyu, en sonra gelatto. Lazanyanın püf noktasını öğrenip, tiramisuyla ilgili biraz sohbetten sonra gerçek bir gellato tarifini almak için can atarsınız.

Gönderen ahmet budak

NUTELLA GELATO

2 Tem 2015

40GRAM 4 YAŞINDA ve ANJELİK ERİKLİ JÖLE

40GRAM

4 yıllık mutfak serüveninin ardından bugün blogumun 4. benim de 29. yaş günüm. Hayatımda kendim için yaptığım en güzel şey. İlk başlarda sadece kendim için yapmış olsam da artık sadece kendim için değil de birçok takipçim için çalışıyor, tarif paylaşmadığım zamanlarda kendimi suçlu hissediyorum. Ne yesem, nereye gitsem her şeyden ilham alıyorum, yeni tarifler, fikirler oluşturuyorum, eski anılarımı sizlerle paylaşıyorum. 

Çocukluğumdan başlayıp üniversite yıllarımdaki yemekle ilgili anılarımı ve şu an yaşadıklarımı yemek tariflerimle buluşturuyorum. 


Aradan geçen 4 yılda bu seneye kadar blog için çok fazla çalışmasam da bu son 1 yılda gecem gündüzüm blogum oldu, hatta hayatımın en önemli parçalarından biri oldu. Birkaç ay önce gece yarısı bloguma girip baktığımda blogtaki fotoğrafların bir çoğunun açılmadığını görüp şok oldum!

Gönderen ahmet budak

40GRAM 4 YAŞINDA ve ANJELİK ERİKLİ JÖLE

1 Tem 2015

ELMA PEKTİNİ

elma pektini

Jöle demek eskiden içine jelatin konularak yapılan bir tatlıydı benim için. Ta ki babam bana pektinden bahsedene kadar. Pektin birçok meyvenin suyunda bulunan, karbonhidratlardan oluşan doğal jelleştirici maddedir. Özellikle elma, ayva, erik, dutta bulunur.

Pektin meyvenin suyuyla beraber kaynatılıp süzüldükten sonra, süzülen suyun tekrar kaynatılmasıyla elde edilir.  Reçellerin yoğunlaşmasında ve jölelerde kıvamı sağlamak amacıyla kullanılır.

Gönderen ahmet budak

ELMA PEKTİNİ