31 May 2014

Yaz Salatası


Domates , nane ve nar ekşisini kim sevmeski. 

Salata denince bir çoğumuzun aklına ya çoban salata gelir yada marulla yapılan , evdeki domates , salatalık ve yeşillerden oluşan bir salata gelir. Bir restorana gittiğinizde salata dediğinizde en başta akıllara sezar salata gelir. Son zamanlarda salatanın populeritesi çok arttı ve diyet yapanların en favori yiyeceği haline geldi. Bazı salatalar bence birçok yemekten bile daha kalorili ve besleyici hale geldi. Üzerinde et sote olan salatalar bile gördüm. Yaz ayları için benim salata tercihim çok daha hafif ve serinletici bir salata.


Bu tarif çok uzun zaman önce babam tarafından yaratılan bir salata. Misafir olarak yemeğe gelenlere hazırlanana yemeklerin bir yaz günü için biraz ağır olduğunu düşünüp bu durumu dengelemek için bir salata yapmaya karar verdi. Çok fazla zamanı yoktu ve önünde duran 3 malzeme ile tam bir iştah açıcı , serinlik veren bir salata yaptı.



Yapılan salata sadece yerli domateslerin soyup küp küp doğranması ve üzerine nar ekşisi ile taze nanelerin eklenmesi ile yapılmışı. Derin dondurucuda 10 dakika bekletildikten sonra servis edildi ve hafifçe buzlanan domatesler inanılmaz bir lezzete dönüşmüştü.

ben yerel domateslerle beraber 3 farklı çeşit cherry domates kullandım. Farklı domates tatları birleşince bence güzel bir sonuç ortaya çıktı.  Bol sulu olgun yerel domatesin lezzeti tarif edilemez güzellikte. Güzel bir nar ekşisi ile birleşen tüm salatalar bence mükemmel lezzete kavuşmakta.

Salatanın servis edilirken çok iyi soğutulmuş olması gerekmekte ve bence salatanın en büyük özelliklerinden birtaneside bu.

Malzemeler (2 kişilik )

  • 1 adet büyük boy yerli domates
  • 2 adet sarı cherry domates 
  • 2 adet cherry domates
  • 2 adet plum domates( bir çeşit cherry domates )
  • 15 adet nane yaprağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 tutam tuz
Yapılışı

  1. Nar ekşisi , zeytin yağı ve nane yaprakları servis tabağına konup güzelce karıştırılır.
  2. Buzdolabında soğutulmuş olan domatesler alınır ,  Büyük olan domates soyulup küp küp kesilir. (soyulan domates önce 2 santimlik daireler olarak kesilir daha sonra her daire 2 santimlik şeritler halinde kesilir ve en son şeritler  2 santimlik küpler halinde kesilir.) cherry domatesler ortadan ikiye kesilir.
  3. Kesilen domatesler nar ekşili karışıma eklenir , üzerine tuz serpilip güzelce karıştırıldıktan sonra 10 dakika buzdolabında soğutulup servis edilir.
Not : Domatesler daha önceden buzdolabında soğutulmamış ise tüm karışım derin dondurucuda 10 dakika bekletilip servis edilebilir.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder