14 May 2014

Mascarpone ve Nutellalı Tart


Geçen yazımda sizlere Çukurcuma 49 dan bahsetmiştim , yazılarımda restoranlardan veya mekanlardan çok bahsetmesemde Çukurcuma 49 bence bahsetmeye değer bir yer. Pizzaları yedikten sonra çok güzel bir tatlı ikram ettiler. Nutella - Mascarpone ve hamur temel malzemelerdi. Bu 3 malzeme ayrı ayrıda , birlikte de bence mükemmel. İtalyanların calzone pizzalarından  ( kapalı pizza) tatlı bir pizza yapmışlar. Adı Nutellasimo , sadece onu yemek için bile çukurcuma 49 un yolu tutulabilir. Bu çukurcuma 49 dan neden bu kadar bahsediyorsun yeter artık diyebilirsiniz ama bahsetmeden geçemicem , tabelası bile yok , bu kadar gizemli , ara sokakta ve bence istanbul da gitmeye değer 3-5 yerden biri. 




Yediğim tatlıdan esinlenerek güzel bir tart yaptım. Mscarpone ve nutella birleşimi gerçekten çok keyifli bir birliktelik oluyor. Mascarpone bizim labne peynire benziyor. Hem tatlı hemde tuzlu tarifler için kullanabileceğiniz nötr bir peynir. Mascarpone peyniri yerine labne peyniriyle de bir deneme yaptım ve sonuç gerçekten çok başarılı. Mascarpone bulamıyorsanız veya çok pahalı bulursanız labne peynir güzel bir alternatif.



En çok paylaştığım tariflerden biri tart tarifleri. Her fırsatta her şeyi tarta uyarlayabilirim sanırım. Sadece tart üzerine bile bir blog yazılabilir. Uygulaması çok basit bir tart tarifi oldu , tart tabanınız hazır olursa 3 dakikada sunuma hazır çok lezzetli bir tart yapabilirsiniz.




Üst katmanı hiç pişirmeden tartın içine yerleştirip servis etmeniz yeterli. İsterseniz üzerine meyveler koyabilir veya pudra şekeri serpebilirsiniz. 




Malzemeler


Tart  hamuru  için :

  • 50 gram  tereyağı (oda  sıcaklığında)
  • 25  gram  pudra  şekeri (2,5 yemek kaşığı)
  • 80+60  gram  un (1 su bardağı )
  • 1 yumurta
Dolgu için :
  • 100 gram mascarpone peyniri ( mascarpone bulamazsanız labne peyniri kullanılabilir)
  • 100 gram nutella 
Yapılışı

Tart  hamuru :
  1. Öncelikle  fırınımızı  160  derecede  çalıştırıyoruz.
  2. Tereyağımızı  mutfak  robotunda  1  dakika  karıştırıyoruz.(kremamsı  kıvam  için)
  3. Üzerine  pudra  şekerimizi  ve  yumurtamızı  ekleyip  2  dakika  daha  robotumuzu  çalıştırıyoruz.
  4. Unumuzun  80  gramını  ekleyip  robotumuzu  1 dakika  daha  çalıştırıp  kalan  60  gramlık  unu  ekleyip  2-3  dakika  robotu  çalıştırıp  hamurumuzu  hazır  hale  getiriyoruz. 
  5. Hamurumuzu isterseniz 20 santim çapında 1 tart kalıbına veya hamuru  2'e  bölüp  12  santimlik iki tart kalıbana koyup pişirebilirsiniz. Fırında  20-25  dakika  altın sarısı  olana  kadar  pişiriyoruz.
  6. Pişen  hamuru  fırından  alıp  15  dakika  soğutuyoruz.  Güzelce  paketleyip  buzdolabında  1  hafta  bozulmadan  saklayabilirsiniz.
Dolgu :
  1. Nutella ve mascarpone peyniri orta boy kapta maskarpone peyniri kaybolana kadar güzelce karıştırılır .
  2. Karışım soğutulan tart hamurunun içine doldurulup isterseniz hemen isterseniz buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Not: buzdolabında 2 gün süreyle saklandığında tazeliğini kaybetmiyor.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder