16 Nis 2014

Sebzeli Makarna


Makarna denince aklıma kepekli spagetti geleceğini hiç düşünmezdim. Spagetti dediğin buğdayın en değerli bölümünden yapılır. Altın sarısı rengine alışık olduğum makarnanın kepekli olanının rengi daha koyu olsa da  tadı klasik makarnaları aratmamakta. Kepekli makarnanın daha sert bir hamuru var ve aldente pişirdiğinizde hafif dişinize geliyor. Kepekli makarna diyet yapan makarna severler için çok güzel bir alternatif.




Daha önce sizlerle paylaştığım sandviç tarifimde kullandığım sebze pişirme yöntemini kullandım. Kabağı ve havucu soyma aleti ile tıraşlayıp çeşitli baharatlar ve zeytin yağı ile zenginleştirdikten sonra fırında 10 dakika pişirip makarama ekledim.


Makarnanın çok kuru olmaması için bir miktar krema ilave ettim ama diyet yapıyorsanız krema yerine süt koyarak çok güzel sonuç alabilirsiniz. Makarna lezzetini sebzenin baharatlarından ve parmesan peynirinden almakta. Makarnayı sadece haşlayıp sebzelerle buluşturmak yeterli. 20 dakikada mucize bir lezzet elde etmeniz hiçte zor değil.


SEBZELİ  MAKARNA  TARİFİ

-3 kişilik

Malzemeler 

  • 1 paket kepekli makarna (300 gram )
  • 1 kutu krema (200 ml) (kream yerine 150 ml süt kullanabilirsiniz)
  • 100 gram parmesan peyniri
  • 6 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 çay kaşığı kara biber
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kuru kekik (elimizle ufalıyoruz)
Yapılışı 
  1. Fırınımızı  200 derecede çalıştırıyoruz.
  2. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip hazır hale  getiriyoruz.
  3. Kabakları  yukarıdan aşağı doğru tıraşlıyoruz. Kabağımızın iç kısımlarını kullanmıyoruz ve her taraftan sadece iki defa tıraşlama yapıyoruz. Yani kabağın tüm yüzeyi sadece  iki  defa  soyulmuş oluyor  ve sadece  bu soyulan kısımları kullanıyoruz.
  4. Havucumuzu  tıraşlama aleti  ile  güzelce  kesip  kabaklarla  beraber  karıştırıyoruz. Üzerine  1 kaşık  zeytin  yağını  ekleyip  yağlı  kağıt  serdiğimiz  tepsimize  karışımı  çok  bastırmadan serper gibi  yerleştiriyoruz.
  5. 200 derecede  10-12  dakika  pişiriyoruz.
  6. Bu sürede makarnamızı haşlamaya başlıyoruz ve 8 dakika makarnamızı haşlıyoruz.
  7. Orta boy bir tavada kremamızı kaynama noktasına getirip haşlanan makarnaları kremaya ilave edip 3 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve fırında pişen sebzelerimizi ilave ediyoruz. (krema yerine süt kullanıyorsanız aynı işlemleri sadece süt kullanarak uyguluyoruz)
  8. Güzelce karıştırıp servis tabaklarımızı makarnalarımızı koyduktan sonra rendelenmiş parmesan peynirimizi üzerlerine döküp servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder