10 Kas 2016

Baharatlı ve Pişirilmeyen Çikolatalı Kek


Baharatlı tariflerden bahsetmiş ardından bal kabaklı ve baharatlı kekin tarifini vermiştim. İşte baharatlı tariflerin ikinci hem baharatlı hemde bol miktarda çikolatalı bir tarif. Tarif 101Cookbooks'tan. Ben tarife ufak br dokunuş ekleyerek antep fıstığı ilave ettim. Bunun dışında tarfin orjinalinde yeni bahar kullanılsada ben baharatları kendime göre değiştirdim. Biraz muskat, biraz tarçın ve vanilya ilave ettim.

Tarifin en büyük özelliği pişmeden çok pratik bir şekilde hazırlanabilmesi. 

Tarif : 101cookbooks.com dan adapte edilmiştir.

BAHARATLI ve PİŞİRİLMEYEN  ÇİKOLATALI KEK  TARİFİ

   Malzemeler
  • 150 gram soyulmuş ve kırılmış antepfıstığı
  • 400 gram krema (iki paket)
  • 350 gram bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet vanilya çubuğu 
   Yapılışı
  1. 25 santimlik baton kek kalıbımıza yağlı kağıdımızı seriyoruz.
  2. Çikolatayı  benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  3. Küçük bir tencerede krema ve tüm baharatları karıştırıp kaynama noktasına getiriyoruz.
  4. Karışıma çikolatamızıda ilave edip tel çırpıcı ile güzelce karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküyoruz. Buzdolabında 4 saat beklettiğimiz kekimizi terş çevirip üzerine antep fıstıklarımızı serip servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder