11 Kas 2015

Maydanoz Pestolu Sandviç

maydanozlu pesto

Çalışan bir anneniz varsa, küçük yaşlarda yalnız başınıza karnınızı doyurmak için bazı temel karın doyurma yöntemlerini öğrenirsiniz. Bu yöntemlerin başında buzdolabındaki malzemelerle tost yapmak gelir. Bu yüzden tost benim için asla bir kahvaltılık olmamıştır. Bazen çok yaratıcı tostlar yapsam da evde pek bir şey bulamayıp domates ve peynirle tostlar yaptığım da çok olmuştur.

Peki hala tostu severmisin diye sorarsanız cevabım en sevdiğim pratik lezzet olur. Tostun her türlüsü ilgimi çeker. Eskiden tost yaparken benim için en büyük detay aslında en hızlı tostu yapıp hemen tostu tüketebilmek üzerine kuruluydu bu yüzden genelde soğuk tostlar yapardım. Peynirin tost makinesinde erimesini bekleyecek kadar sabredemez hemen tostumun tadına bakmak isterdim.

Eski günlerdeki kadar pratik olmasa da bugun soğuk ve lezzetli bir tost yaptım. Aslında buna tost değil de sandviç demek daha doğru olur. Taze mozzarella, biraz domates, roka ve maydanozlupesto. Tabii bir de olmazsa olmazımız güzel bir ekmek. Daha önceden yaptığım maydanoz pestomu kullandığım çok hafif ve lezzetli bir tost oldu.

MAYDANOZ PESTOLU SANDVİÇ TARİFİ


- 1 Kişilik


Malzemeler

  • 3 dilim çavdar ekmeği
  • 4 dilim mozzerella
  • 4 dilim domates
  • 3 tatlı kaşığı maydanoz pesto
  • 5-6 dal roka
Yapılışı
  1. Maydanoz pesto tarifim daha önceki yayında.
  2. Bir dilim ekmeğin üzerine 1 tatlı kaşığı pesto sürülür. Üzerine 2 dilim mozzerella konur.
  3. Mozzerellanın uzerıne rokaların yarısı, rokanında uzerıne 2 dilim dolmates konur.
  4. 2. dilim ekmeğin üzerine 1 tatlı kaşığı pesto sürülür. Pesto sürülen kısım yukarda kalıcak şekilde ekmek domatesserin üzerine yerleştirilir.
  5. Ekmeğin üzerine tekrar mozzerella, roka ve domates zilir ve son dilim ekmeğin üzerine kalan pesto sos surulur ve pesto soslu kızım domatesın üzerine gelecek şekilde ekmek yerleştirilir ve sandviç hazır olur.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..