24 Kas 2015

Limonlu ve Tereyağlı Kurabiye

dorrie  greenspan


Geçen hafta Dorie Greenspanın Paris Sweets kitabını karıştırırken karşıma limonlu kurabiye tarifi çıktı. Kış ayları benim en sevdiğim meyvelerin ayları, Narenciyenin her türlüsü beni mutlu eder ve en çok mandalinayı sevsem de limondan da asla vazgeçemem. Limonun birçok tarife yakıştığını düşünüyorum. Uzun zamandır da kurabiye tarifi vermediğimi düşününce bu tarifi denemek istedim. Aslında diyabetik bir kek denemsi yaparken biraz sıkıldım ve gece 2 de limonlu kurabiye yapmaya karar verdim.


Gece yarısı müzik ve sakinlik eşliğinde kurabiye yapmak, saat 3'e yaklaşırken fırından gelen limon kokularını almak, bence muhteşem bir keyif. Tabi ki siz tarifi gündüz saatlerinde deneyin gece yarısı tarifi deneyip birde tadına bakarsanız, fazladan kilolara sahip olmamamız biraz imkansız olur.

Tarif : Dorie Greensapan'ın Paris Sweets kitabından alınmıştır.

LİMONLU ve TEREYAĞLI KURABİYE TARİFİ

- 30 adet adet kurabiye için


Malzemeler
  • 230 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 70 gram pudra şekeri
  • 1+ 1 yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 fiske tuz
  • 1 limonun kabuğu rende şeklinde
  • 280 gram un
  • 100 gram toz şeker (kaplama için)
Yapılışı
  1. Tereyağını mikserde kremamsı kıvama gelene kadar 2 dakika çırpıyoruz.
  2. Çırpılan tereyağına pudra şekeri ilave edilip yaklaşık 2 dakika daha karışım kremamsı kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Çırpılan karışıma 1 adet yumurta sarısını, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 30 saniye daha yavaş devirde çırptıktan sonra unu ilave ediyoruz.
  4. Unu ilave ettikten sonra hamuru elimizle yoğuruyoruz. 
  5. Yoğurulan hamuru ikiye bölüp 15 santimlik rulolar yapıp streç filme sararak buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
  6. Fırınımızı 180 derecede çalıştırıyoruz.
  7. Yağlı kağıdın üzerine 100 gram toz şekeri yayıyoruz. 1 adet yumurta sarısını küçük bir kaseye koyup çatalla çırpıyoruz.
  8. Buzdolabından çıkarttığımız hamur rulomuzun üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürüp toz şekerin üzerinde yuvarlayıp hamurun dışını toz şekerle kaplıyoruz.
  9. Top şekerle kaplanan hamurlarımızı 1 santim kalınlığında olacak şekilde keskin bir bıçak yardımıyla keserek fırın tepsimize diziyoruz.
  10. Kurabiyelerimizi 12-14 dakika pişirip fırından çıkartıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..