4 Eki 2015

ŞEKERİ AZALTILMIŞ VİŞNE REÇELİ

az şekerli reçel tarifi

Ekşi tatları her zaman sevmişimdir. Kendi tadının şeker tadı altında kaybolmadığı bir vişne reçeli nasıl yapılır?

Daha önce 40gramın 4. yaş günü için yaptığım jölede kullandığım pektin tarifini reçelde de kullandım. Pektin, reçelde kıvamı artırmak ve şeker oranını azaltmak için en iyi seçenek. Yapımı da çok pratik.


reçel nasıl yapılır

Sağlıklı gıdaların ön plana çıktığı bugünlerde tariflerde şekersiz ve şekeri azaltılmış reçetelere yer vermek bence çok keyifli. Vişneleri ayıklama işi biraz sıkıcı olsa da ve üzerime sıçrayan vişne lekeleri çıkmasa da 3 kilogram vişne ayıklayıp denemeler yaptıktan sonra hayalimdeki reçel tarifini oluşturdum.


Biraz kaymak ve kızarmış ekmekle tüketmenizi tavsiye ederim.

SEKERİ AZALTILMIŞ VİŞNE REÇELİ


- 700 gram reçel için


Malzemeler

  • 700 gram vişne (ayıklanınca 600 gram)
  • 100 gram şeker
  • 5 adet karanfil
  • 3/4 su bardağı elma pektini (elma pektinini tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz)
Yapılışı
  1. Vişneler ve toz şeker orta boy bir tencereye konup 1 saat bekletilir.
  2. Daha sonra pektin ve karanfil de eklenerek hız ateşte oturtulur. Karışım kaynama noktasına gelene kadar 5 dakika oişirilir. Daha sonra karışım yavaş ateşe alınarak 10 dakika daha pişirilir.
  3. Karışım tekrar hızlı ateşe alınarak 10 dakika daha pişirilir.(bu sırada oluşan köpük kaşık yardımı ile alınıp atılır
  4. Bu reçel normal reçellere göre daha az yogun bir reçel olduğu için reçelinizin suu kaldığını düşünerek daha fazla pişirmekten kaçınınız, daha fazla pişirdiğinizde taneler kaybolmaktadır.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..