Ekşi tatları
her zaman sevmişimdir. Kendi tadının şeker tadı altında kaybolmadığı bir vişne
reçeli nasıl yapılır?
Daha önce 40gramın 4. yaş günü için yaptığım jölede kullandığım pektin tarifini reçelde de
kullandım. Pektin, reçelde kıvamı artırmak ve şeker oranını azaltmak için en
iyi seçenek. Yapımı da çok pratik.
Sağlıklı gıdaların
ön plana çıktığı bugünlerde tariflerde şekersiz ve şekeri azaltılmış reçetelere
yer vermek bence çok keyifli. Vişneleri ayıklama işi biraz sıkıcı olsa da ve
üzerime sıçrayan vişne lekeleri çıkmasa da 3 kilogram vişne ayıklayıp denemeler
yaptıktan sonra hayalimdeki reçel tarifini oluşturdum.
Biraz kaymak
ve kızarmış ekmekle tüketmenizi tavsiye ederim.
SEKERİ AZALTILMIŞ VİŞNE REÇELİ
- 700 gram reçel için
Malzemeler
- 700 gram vişne (ayıklanınca 600 gram)
- 100 gram şeker
- 5 adet karanfil
- 3/4 su bardağı elma pektini (elma pektinini tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz)
Yapılışı
- Vişneler ve toz şeker orta boy bir tencereye konup 1 saat bekletilir.
- Daha sonra pektin ve karanfil de eklenerek hız ateşte oturtulur. Karışım kaynama noktasına gelene kadar 5 dakika oişirilir. Daha sonra karışım yavaş ateşe alınarak 10 dakika daha pişirilir.
- Karışım tekrar hızlı ateşe alınarak 10 dakika daha pişirilir.(bu sırada oluşan köpük kaşık yardımı ile alınıp atılır)
- Bu reçel normal reçellere göre daha az yogun bir reçel olduğu için reçelinizin suu kaldığını düşünerek daha fazla pişirmekten kaçınınız, daha fazla pişirdiğinizde taneler kaybolmaktadır.