13 Ağu 2015

ŞEKERSİZ KARPUZ GRANİTA

granita nasıl yapılır

Sadece 2 malzeme ile çok pratik, çok sağlık ve çok lezzetli bir granita yaptım.


Havalar o kadar sıcak ki insan serinlemek için karpuz yemeden edemiyor. Karpuzu serinlemek için tüketmeyi sevenlerdenseniz karpuz granitayı denemenizi tavsiye ederim.  Karpuz yeterince şekerli olduğu için içine hiç şeker ilave etmedim, bu granitanın sırrı içine konan 1 satsumanın suyu. Satsuma yerine limeda koyabilirsiniz. Karpuz tadının arkasından gelen muhteşem bir narenciye tadı.




ŞEKERSİZ KARPUZ GRANİTA TARİFİ

- 6-8 kişilik


Malzemeler

  • 1 kg çekirdeği ve kabuğu ayıklanmış karpuz (3 su bardağı karpuz suyu)
  • 1 adet satsuma (veya lime)
Yapılışı
  1. Büyük boy bir kabın üzerine ince tel süzgeç oturtulur.
  2. Ayıklanmış karpuz parçalarının göz kararı dörtte biri tel süzgece konur. Karpuz parçaları elle sıkılarak suyu çıkartılır. İsterseniz çatalda kullanabilirsiniz. Karpuzun suyu iyice çıkana kadar sıktıktan sonra süzgecin üzerinde kalan posa atılıp süzgecin üzer,ne aynı miktarda karpuz konarak tekrar karpuzun suyu sıkılır. Karpuz b,tene kadar bu işlem uygulanır.
  3. Sıkılan karpuz suyunun üzerine satsuma suyu da sıkılıp karıştırılır.
  4. Evdeki en büyük cam borcama karışım dökülür. Ben 40*20 boyutlarında cam borcam kullandım. Büyük borcam kullanmamızın sebebi donma sürecini kısaltmak. 
  5. Karışım derin dondurucuda 1 saat bekletildikten sonra çıkartılıp hızlı bir şekilde çatal ile yukarıdan aşağıya doğru bastırarak, kırılarak karıştırılır. Bu şekilde buz partikülleri elde edilir. BU işlem hızlı bir şekilde uygulandıktan sonra karışım tekrar derin dondurucuya konur ve 1 saat sonra çıkartılarak tekrar çatalla yukarıdan aşağıya doğru bastırılarak buz kırılıp karıştırılır. Bu işlemde hızla uyguladıktan sora granita son defa 1 saatliğine derin dondurucuya atılır. 
  6. 1 saat sonra granitamız hazır olmuş olur, derin dondurucudan çıkartılarak servis kaselerine doldurulup tüketilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..