Geçen hafta yakın bir arkadaşımın gönderdiği çikolatalı kirazları görünce aklıma üniversite yıllarımın basında Ankara da yeni açılan bir restoranda yemekten sonra çay içerken çayın yanında ikram edilen beyaz çikolatalı kirazlar geldi. Aradan geçen uzun yıllara rağmen kirazları unutamadığıma şaşırmış olsamda tamda kiraz mevsiminde aklıma geldiğine çok mutlu oldum.
Hemen ilk denmemi yaptım ve muhteşem kirazları afiyetle tükettim. Kirazın hafif ekşiliği ile beyaz çikolatanın birlikteliği bence muhteşem.
ÇİKOLATALI KİRAZ TARİFİ
Malzemeler
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
ÇİKOLATALI KİRAZ TARİFİ
Malzemeler
- 25 adet kiraz
- 150 gram beyaz çikolata
Yapılışı
- Kirazları saplarıyla beraber yıkayıp kurutuyoruz.
- Çikolatayı benmari usulü ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz. (not:çikolatayı benmari usulü eritmek istemezseniz, çikolatayı bıçakla çok ince şekilde doğrayarakta en son aşamada ekleyebilirsiniz)
- Çikolatayı eritittikten sonra kiralarımızı teker teker batırıp yağlı kağıdın üzerine diziyoruz. Tüm kirazları batırdıktan sonra çikolata soğuyup oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında saklıyoruz.