12 Ağu 2015

ÇİKOLATALI KİRAZ

kiraz

Geçen hafta yakın bir arkadaşımın gönderdiği çikolatalı kirazları görünce aklıma üniversite yıllarımın basında Ankara da yeni açılan bir restoranda  yemekten sonra çay içerken çayın yanında ikram edilen beyaz çikolatalı kirazlar geldi. Aradan geçen uzun yıllara rağmen kirazları unutamadığıma  şaşırmış olsamda tamda kiraz mevsiminde aklıma geldiğine çok mutlu oldum.



Hemen ilk denmemi yaptım ve muhteşem kirazları afiyetle tükettim. Kirazın hafif ekşiliği ile beyaz çikolatanın birlikteliği bence muhteşem.

ÇİKOLATALI KİRAZ TARİFİ


Malzemeler

  • 25 adet kiraz
  • 150 gram beyaz çikolata
Yapılışı
  1. Kirazları saplarıyla beraber yıkayıp kurutuyoruz.
  2. Çikolatayı  benmari  usulü ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup  üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz. (not:çikolatayı benmari usulü eritmek istemezseniz, çikolatayı bıçakla çok ince şekilde doğrayarakta en son aşamada ekleyebilirsiniz)
  3. Çikolatayı eritittikten sonra kiralarımızı teker teker batırıp yağlı kağıdın üzerine diziyoruz. Tüm kirazları batırdıktan sonra çikolata soğuyup oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında saklıyoruz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..