Geçen hafta
pazardan muhteşem şeftaliler aldım. Şeftalilerle ne yapsam diye düşünürken şeftali
marmelatı yaptım. Marmelatı çok beğendim ve kitabıma sakladım. Şeftalilerle
blogum için ne yapsam diye düşünmeye devam ederken aklıma soğuk çay yapmak
geldi. Soğuk çaylar arasında en sevdiğim şeftalili olandır. Limonlusu,
mangolusu birçok çeşidi yapılmış olsa da bence en güzeli şeftalili olanı.
Buzlu çay yapmak
aslında çok kolay, tüm tarif, çayı demledikten sonra istediğin meyveyi ekleyip,
karıştırdıktan sonra şeker ve buz ilave etmek. Ama küçük bir detay, çayı
demlemek bence çok önemli. Çayı demlerken 60 dereceyi aşmamış su ile demlemek
ve demledikten sonra da kaynama işlemini sonlandırmak çok önemli. Bu detaylara
dikkat ederseniz muhteşem bir çay demlemiş olursunuz. Biraz da şeftali
eklerseniz yaz sıcakları için harika bir alternatif olur.
ŞEFTALİLİ ICE TEA TARİFİ
- 2 kişilik
Malzemeler
- 4 poşet yellow label çay (14 gram ay)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1 adet büyük şeftali
Yapılışı
- Çayı ve şekeri orta boy bir çaydanlıgın ust kısmına koyuyoruz.Suyu ısıtıp çayın ve sekerin üzerine dökerek 3 dakika demliyoruz. (suyu kesinlikle kaynama noktasına getirmiyoruz)
- Demlediğimiz çayı süzüp orta boy cam bir kaba koyuyoruz. şeftaliyi soyup çekirdeğini çıkartıp sıkarak çaya ilave ediyoruz(şeftaliyi elimizle çıkıp sıktığımız şeftalileride karışıma ilave ediyoruz) 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dınlenme işleminden sonra bulanıklıgı engellemek tel süzgecin üzerine tülbent serip karışımımız tülbente döküp 10 dakika süzüyoruz. En son tülbentimizi hafifçe sıkıp posasını atıyoruz.
- Bol buz ile servis ediyoruz.