2 May 2015

ENGİNAR ve ANANASLI MAKARNA


Taptaze enginarlar çıktı, gazetelerde, dergilerde türlü türlü enginarlı tarifler, sosyal medyada enginar festivalinin duyuruları üstüne bir de evde zeytinyağlı enginar pişince artık kendime göre enginarlı bir tarif oluşturmaya karar vedim.

Babamla beraber Antakya Mutfağı'na ait her türlü enginarlı tarifi tarayıp, geleneksel enginarlı tarifleri de inceledikten sonra enginarlı makarna yapmaya karar verdim.



Yemeklerde meyve kullanmayı her zaman çok sevmişimdir. Daha önce ayvalı kereviz ve mandalinalıtavuk tariflerini sizlerle paylaşmıştım. Enginarlı makarna tarifimde neden meyve olmasın diye düşünürken biraz uç bir lezzet gibi görünsede ananas kullanmaya karar verdim.


Makarnanın üzerine biraz da lor peyniri ve pikan cevizi ekleyerek tatlı tuzlu dengesini yakalamış bir makarna tarifi oluşturdum.

ENGİNARLI ve ANANASLI  MAKARNA

- 2 kişilik

Malzemeler
  • 200 gram spagetti
  • 1/4 ananas (kabukları ve ortası ayıklanmış)
  • 2 adet enginar kalbi (kabukları temizlenmiş)
  • 2 çorba kaşığı lor peyniri
  • 4 adet pikan cevizi 
  • 2 litre kaynar su
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Her bir cevizimizi 6 parça olacak şekilde elimizle kırıyoruz.
  2. Ananasımızı 1 santim kalınlıgında 3 halka olacak şekilde kesiyoruz. Her bir halkayı yarımşar santim kalınlıgında 8 şerit olacak şekilde kestikten sonra bu şeritlere dik şekilde aynı kalınlıkta şeritler keserek küp şeklinde ananaslar elde ediyoruz. Ananasları büyük boy bir tavaya alınarak orta atese oturtup 3 dakika hafif karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Büyük boy bir tencereye kaynar su koyuyoruz. Kaynayan suya ayıklanmış enginar kalbini atıyoruz ve 3 dakika haşlıyoruz.
  4. Haşlanan enginarlar sudan alınıp ananasları doğradığımız şekilde küçük küpler halinde doğrayarak ananasların üzerine ilave ediyoruz. (bu surada suyu kaynamaya devam ediyor)
  5. Enginarı haşladığımız suya makarnamızı atıp 9 dakika haşlıyoruz. Makarna haşlanırken makarna suyundan 4 çorba kaşığı alarak enginarlı karışıma ilave ediyoruz.
  6. Enginarlı sosumuz hafiçe karıştırarak suyu uçana kadar 3 dakika pişiriyoruz. En son sızma zeytin yağımızı ilave edip 1 dakika sosumuzu karıştırarak pişirdikten sonra sosumuzu ateşten alıp makarnamızın pişmesini bekliyoruz.
  7. Pişen makarnamızı enginarlı sosumuzun üzerine koyup güzelce karıştırıp servis ediyoruz. Servis sırasında her bır tabaga 1 çorba kaşığı lor peyniri koyup en sonra her tabak ıcın 2 cevızı serpiyoruz ve servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder