13 Ağu 2014

Çilekli , Böğürtlenli ve Yaban Mersinli Granola



Benim için kahvaltı demek tam yağlı peynir , güzel bir domates ve sıcak ekmek demekti taki bu yılın başına kadar. Sabahları bol sütlü müsli tüketmeye başladıktan sonra kahvaltıya bakışım biraz pratikleşti. İçine kurutulmuş meyveler ilave edilmiş müsliden 1 kase yemek  doyurucu olmakla birlikte  çok sağlıklıymış, lifli gıdaların tüketilmesinin tavsiye edildiği bu günlerde uzun zamandır sabahları peynire alternatif olarak müsli tüketiyorum.

Aslında müslinin de hazırı yerine evde hazırlamış olanını yapma fikri hoşuma gitti ve katkı maddeleri içermeyen bir gronola tarifi denemeye karar verdim.


Granola; aslında hoşlandığımız malzemelerin bir araya getirilerek biraz fırında pişirip çeşitli meyve , kuru yemişler ve   sütle servis edebileceğiniz çok besleyici ve doyurucu bir kahvaltılık. Gün içinde tüketebileceğiniz granola barlarıda yapabilirsiniz.

Kullanacağınız kuru meyveleri zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Su sıralar ülkemizde her türlü meyvenin kurusu bulunmakta. Ben kuru çileğin ve böğürtlen kurusunun tadını çok seviyorum bu sebeple bugün bu meyveleri tercih ettim.


ÇİLEKLİ  ,  BÖĞÜRTLENLİ  ve YABAN MERSİNLİ  GRANOLA  TARİFİ

- 5 kişilik

Malzemeler



  • 2 su bardağı yulaf
  • 1/2 su bardaĞı badem ( file veya traşlanmış badem )
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • 2 yemek yaşığı kahverengi şeker
  • 25 gram kurutulmuş yaban mersini
  • 10 gram kurutulmuş gram çilek
  • 13 gram kurutulmuş böğürtlen
Yapılışı
  1. Fırın 150 derecede çalıştırılır.
  2. Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  3. Yulaf , badem , kahverengi şeker  , fındık yağı ve bal orta boy bir kapta güzelce karıştırılır.
  4. Karışım tepsiye hafifçe sıkıştırılarak serilir.
  5. karışım 10 dakika altın sarısı olana kadar pişiriliri.
  6. Pişen karışım 10 dakika soğutulduktan sonra birbirine yapışan barçalar varsa el yardımı ile kırmadan hafifçe ufalanır.
  7. Karışıma kuru meyveler eklenir ve güzelce karıştırılır.
  8. Karışım süt ile servis edilir.



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönderme