2 Tem 2013

40 GRAM 2 YAŞINDA ve Çikolatalı Sufle


İki yıl önce blog yazmayı tasarlarken nasıl   olur nasıl yapılır diye çok düşünmüştüm , düşünürken gözüm korkmuyordu desem yalan olurdu , yazmaya başladığımda da her gün bir tarif yayınlarım diyordum  bu hesaba göre su anda 730 tarifi olan inanılmaz büyük bir bloğum olur  tariflerim ne kadar başarılı olurdu bilemiyorum , yayımladığım her tarifi en az 3 defa denediğimi düşünürseniz  durmadan sadece bu blog için çalışıyor olmam gerekirdi. Belki bir gün sadece bu blogtan para kazanabilirsem bu olabilir ama şuan mümkün değil .



İkinci yaş günüm için aklımda bir sürü fikir vardı , bir makaron ağacı yapıp şimdiye kadar yaptığım tarifleri tarayıp kullandığım malzemeleri bu ağaç üzerinde göstermek istiyordum ama pek zamanım olmadı. Onun yerine her kesin sevdiği ve benimde çok sevdiğim çikolatalı sufle yapmaya karar verdim.

Bütün gün katıldığım eğitimden dolayı tarifi ancak aksam denemem gerekiyordu , akşamları da arkadaşlarım beni dışarı çağırdıkları için tarif üzerinde fiziki olarak çalışamadım ama her gittiğim yerde blogumun 2. Günü için yapmam gereken tarifi hayal ediyordum. Günler geçiyor , saatler daralıyordu dün öğleden sonra işe koyuldum , 3. Denemede istediğim sonuca ulaşıp bol çikolatalı suflemi sizin huzurlarınıza sunmak için hazırladım.

iki sene çok ciddi bir zaman aralığı gibi görünse de sanki ilk tarifimi dün yazmış gibi hissediyorum.  Uzun zaman geçse de bazı insanlar benim bu güzel tarifleri yaptığıma inanamayabiliyor ve bir yapta yiyelim diyebiliyorlar. Blogumun bilinirliği arttıkça insanların istekleri de artmaya başladı , bazen insanların istekleri o kadar çok artıyor ki yaptığım işi anlayamadıklarını düşünmeye başlıyorum.  Benim burada amacım evinde bir şeyler pişirmek isteyenlere kılavuzluk ederek güzel tarifler vermek . Bazen ufak bir yer açıp yaptıklarımı orada satsam nasıl olur  diye düşünmeden edemesem de  bunun gerçekten çok zor bir iş olduğunu biliyorum .



İkinci yaş günü için belki de yazılacak bir çok şey olsa da bence gidip sufle tarifini 25-30 dakikalık bir sürede deneyip sevdiklerinizle paylaşmanızı tavsiye ederim. Gerçekten insanı çikolataya doyuran bir tarif oldu . Fazla yerseniz rahatsız edebilir. Yanında dondurma veya kremşanti ile servis edebilir , üzerine bir miktar pudra şekeri serpebilirsiniz. Belki de hiç biriyle uğraşmadan fırında aldığınız gıbı mutfakta kaşığınızı batırıp içindeki akışkan yapısından başlayarak suflenizi tüketebilirsiniz.

ÇİKOLTALI SÜFLE TARİFİ

- 4 Kişilik

Malzemeler :
  • 125 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yumurta
  • 50 gram un
  • 145 gram toz şeker
Yapılışı :
  1. 4 adet sufle kabı hazırlanır.
  2. Fırınımızı 190 derecede çalıştırıyoruz.
  3. Çikolatayı ve tereyağı benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup  üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  4. Çikolata erirken yumurtaları ve toz şekeri ayrı bir tel çırpıcı kapta güzelce çırpıyoruz.
  5. Eriyen çikolata ve tereyağını yumurta ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  6. En son unu ekleyip tel çırpıcı ile un kaybolana kadar karıştırıp, karışımımızı 4 kabımıza eşit olarak paylaştırıyoruz.(karışım kabın 3/4 ünü dolduracak şekilde doldurulmalıdır)
  7. 190 derece ısıtılan fırında 10-12 dakika pişirip servis ediyoruz. Sufleyi fazla pişirmeniz durumunda sufle keke dönüşmektedir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

4 yorum:

  1. nice yaşlara :) bu güzel tariflerin devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. nice mutlu yıllara, sağlık ve mutluluk ile…başarılarının devamını diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. iyiki doğdun 40 gram , başarılarının devamını dilerim, en iyi yerlere gelmen dileği ile

    YanıtlaSil
  4. nice çikolatalı senelere :)

    YanıtlaSil