18 Tem 2013

Limon , Yoğurt ve Zeytinyağlı Kek



Bugün sağlıklı , hafif ve lezzetli bir kek yapmak istedim. İçinde katı yağ ve krema içermeyen hafif, ramazanda iftardan sonra çayla beraber yendiğinde rahatsız etmeyen  zeytinyağlı yoğurtlu limonlu kek.




Bu kekte zeytin yağı ve yoğurt var , tereyağlı keklere oranla kalorisi biraz daha düşük , tam anlamıyla diyet olmasa da daha hafif ve yaz aylarına daha uygun bir kek.


Yapımı  çok  kolay , kekin yumurtasını çok kısa çırpıp fırını atıyorsunuz ve pişmesini beklemekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.  Çok pratik 5 dakikada hazırlayıp fırına atın ve sevdiklerinizle paylaşın.

LİMON , YOĞURT  ve  ZEYTİNYAĞLI  KEK  TARİFİ

-  8-10  kişilik

Malzemeler :
  • 1 su bardağı zeytinyağı (240 gram)
  • 1 + 1/4 su bardağı toz şeker (250 gram )
  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı yoğurt (160 gram)
  • 1/4 su bardağı taze limon suyu (1,5 - 2 adet limon) (süzülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (1 limonun kabuğu)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz vanilya
  • 1 + 1/2 su bardağı un (210 gram)
  • 1/3 çay kaşığı tuz (1 gram )


Yapılışı :
  1. Fırınımızı 160 derecede çalıştırıyoruz.
  2. Limon kabuklarını rendeledikten sonra , limon kabuklarını çok küçük parçalar olacak şekilde bıçakla kesiyoruz.(limon kabukları çok büyük parçalar halinde kalırsa , kekin içinde homojen dağılmamakta ve keki yerken rahatsız edici bir lezzet oluşturmakta)
  3. Yumurta , zeytinyağı , yoğurt , şeker , limon kabuğu ve limon suyunu bir kaba koyup mikser ile 4 dakika en hızlı devirde çırpıyoruz.
  4. Un , tuz , kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta karıştırıp sıvı karışımımızın içine yavaş yavaş ekleyerek mikser ile 2 dakika da çırpıyoruz.
  5. 25 santimlik dikdörtgen baton kek kalıbımıza karışımı döküp fırına veriyoruz.
  6. Keki 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz. 40. dakikada kürdan batırıp kontrol ediyoruz , kürdanın temizliğine göre 5 er dakika arayla kontrol ederek pişiriyoruz.(fırınınızın gücüne göre kek 45 - 55 dakika aralığında pişmekte , benim fırınımda kek 50 dakikada pişti)
  7. Pişen keki çıkartıp 10 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkartıp dilimliyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder