İçi baymadan sınırsız çikolata yemenin tek yolu sanırım çikolatalı
mousse . Çikolatayı herkes çok
sever , yaz
aylarında ağır tatlılar
çok tercih edilmez. Yazın hem
ferahlatıcı hem de hafif
tatlılar tercih edilir. Bende
yaz aylarına en
uygun , en
bol çikolatalı ve
içi aşırı çikolatadan
baymayan tatlıyı sizlerle
paylaşmak istiyorum. Temel malzemelerle yapılan bu tatlının
hazırlanması da çok kısa
sürmekte.
Farklı
kitaplarda farklı tarifleri
olan mousse’un yumurtalı
olanları da var , yumurta yerine jelatin
kullananları da , kremayla
yapılanı da. Nasıl
yaparsanız yapın çok
hafif bir lezzet. Dışarıdan bakınca
çok ağır bir
çikolata gibi görünse de
yemeğe başladığınızda bir
daha bırakamıyorsunuz.
Tarif : ''Dorie Greenspan'ın around my french table kitabından adapte edilmiştir''.
ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ
- 4 kişilik
Malzemeler :
- 100 gram çikolata
- 3 yumurta ( sarıları ve beyazları ayrı ayrı)
- 1 tutam tuz
- 1,5 çorba kaşığı şeker
Yapılışı :
- Orta boy bir tencereye 2 parmak su doldurulup orta ateşte su kaynamayacak şekilde altı açılır. Üzerine cam bir kap yerleştirilip içinde çikolata eritilir .
- Eriyen çikolatanın altı en yavaş ateşe alınıp yumurta sarıları eklenir ve tel çırpıcı ile güzelce çırpılır. Daha sonra altı kapatılır.
- Tuz ve yumurta akları yoğunlaşana kadar 3-4 dakika çırpılır.
- Yumurta akına şeker eklenip 1 dakika kadar şeker kaybolana kadar çırpılır.
- Tencerenin altı en yavaş ateşte açılır. Yumurta akının 1/4 ü çikolatalı karışıma eklenip spatula ile güzelce karıştırılır.
- Kalan yumurta akını da ilave edip spatula ile yumurta akının havasını almadan çikolata ile karıştırılır.
- Karışım servis kaselerine konup buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.
Bu malzemeler 1kaselik mi acaba birde yumurta kokusu olmuyor değilmi
YanıtlaSilen az 4 kase elde edebilirsiniz , yumurta kokusu olmaması sızın elinizde çünkü atesi çok hızlı tutarsanız yumurtalar pişer ve koku bırakırlar , yavaş ateşte dikkatli bir pişirme süreci çok önemli.
Sil