16 May 2013

Çikolatalı Mousse



İçi baymadan  sınırsız  çikolata  yemenin  tek  yolu  sanırım  çikolatalı  mousse . Çikolatayı  herkes  çok  sever  ,  yaz  aylarında  ağır  tatlılar  çok  tercih  edilmez. Yazın  hem  ferahlatıcı   hem de  hafif  tatlılar  tercih edilir.  Bende  yaz  aylarına  en  uygun  ,  en  bol  çikolatalı  ve  içi  aşırı  çikolatadan  baymayan  tatlıyı  sizlerle  paylaşmak  istiyorum.  Temel malzemelerle yapılan bu  tatlının  hazırlanması da  çok  kısa  sürmekte.



Farklı  kitaplarda  farklı  tarifleri  olan  mousse’un  yumurtalı  olanları da  var , yumurta yerine  jelatin  kullananları da  ,  kremayla  yapılanı da. Nasıl  yaparsanız  yapın  çok  hafif  bir  lezzet. Dışarıdan  bakınca  çok  ağır  bir  çikolata  gibi  görünse de  yemeğe  başladığınızda  bir  daha  bırakamıyorsunuz.

Tarif :  ''Dorie Greenspan'ın  around  my  french  table  kitabından  adapte  edilmiştir''.

ÇİKOLATALI  MOUSSE  TARİFİ

- 4 kişilik

Malzemeler :
  • 100 gram çikolata
  • 3 yumurta ( sarıları  ve  beyazları  ayrı  ayrı)
  • 1 tutam  tuz
  • 1,5  çorba  kaşığı  şeker

Yapılışı :
  1. Orta  boy  bir  tencereye  2  parmak  su  doldurulup  orta  ateşte  su kaynamayacak şekilde  altı  açılır. Üzerine  cam  bir  kap  yerleştirilip içinde  çikolata  eritilir .
  2. Eriyen  çikolatanın  altı  en yavaş  ateşe  alınıp  yumurta  sarıları  eklenir  ve tel  çırpıcı  ile  güzelce  çırpılır. Daha  sonra  altı  kapatılır.
  3. Tuz  ve  yumurta  akları  yoğunlaşana  kadar  3-4  dakika  çırpılır.
  4. Yumurta  akına  şeker  eklenip  1  dakika kadar  şeker  kaybolana  kadar  çırpılır.
  5. Tencerenin altı  en yavaş  ateşte  açılır. Yumurta  akının  1/4 ü  çikolatalı  karışıma  eklenip  spatula  ile  güzelce  karıştırılır.
  6. Kalan  yumurta  akını da  ilave  edip  spatula  ile  yumurta  akının  havasını  almadan çikolata  ile  karıştırılır.     
  7. Karışım  servis  kaselerine  konup  buzdolabında  2  saat  bekletildikten  sonra  servis  edilir.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

2 yorum:
Join the discussionÇikolatalı Mousse

  1. Bu malzemeler 1kaselik mi acaba birde yumurta kokusu olmuyor değilmi

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. en az 4 kase elde edebilirsiniz , yumurta kokusu olmaması sızın elinizde çünkü atesi çok hızlı tutarsanız yumurtalar pişer ve koku bırakırlar , yavaş ateşte dikkatli bir pişirme süreci çok önemli.

      Sil