16 Kas 2018

Çikolatalı ve Portakallı Kurabiye


Daha önce yaptığım tariflerde Kahve Dünyası'nının çikolatalarını kullanarak çok memnun kalmıştım. Bu durumdan haberdar olan Kahve Dünyası bana çikolata göndermiş. Bende bu çikolatalar ile size güzel bir tarif hazırladım. Sizlere de Kahve Dünyası kuvertür çikolatasını kullanmanızı tavsiye ederim. 

Tarife gelirsek, tarifin yapımı pratik lezzetide bir hayli yüksek. İçinde bol miktarda çikolata ve portakal lezzeti olduğu için bir çok kişinin seveceği güzel bir tarif. 











Not : 1 su bardağı = 1 cup = 240 ml olarak kullanılmakta

Malzemeler

   Kurabiye için;
  • 250 gram un (1 + 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı)
  • 120 gram pudra şekeri (3/4 su bardağı)
  • 85 gram ayçiçek yağı (1/3 su bardağı)
  • 150 gram bitter çikolata (Kahve Dünyası Bitter Kuvertür)
   Ganaj için;
  • 185 gram bitter çikolata (Kahve Dünyası Bitter Kuvertür)
  • 200 ml (1kutu) krema
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
  1. Öncelikle ganajımızı hazırlıyoruz.185 gram bitter çikolata ince ince doğranıp kaba konur.
  2. Krema ufak bir sos tenceresinde kaynama noktasına getirilip çikolatanın üzerine dökülüp spatula ile güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde edilir. Çok ince rendelenen portakal kabuğunuda ilave edilip karıştırdıktan sonra yarım saat soğutulur.
  3. Soğuyan karışımın üzerine streç film serilip buzdolabında 2 saat dinlendirilir. 
  4. Fırın 180 derecede çalıştırılır. 
  5. Çikolata benmari usulu eritilir.(150 gram çikolata) 
  6. Un , sıvı yağ , pudra şekeri ve erimiş çikolata orta boy bir kaba konup yavaş yavaş spatula ile karıştırılarak hamur haline getiriyoruz. Çok fazla karıştırılmamasına özen gösteriyoruz.
  7. Hazır olan hamuru  top haline getirilir ve streç filme sarıyoruz. (hamur oldukça yapışkan bir kıvamda olmaktadır) Daha sonra  buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
  8. Dinlendirilen hamur cevizden biraz küçük küçük parçalara bölüyoruz.(19 gramlık toplar yapıyoruz)
  9. Hamur parçalarımızı avucumuzun içinde pürüzsüz bir top haline getirdikten sonra yağlı kağıda diziyoruz. Hamurlarımızın üzerine baş parmağımız ile bastırarak küçük çukurlar açıyoruz.
  10. Fırında 10-12 dk pişirip çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. 
  11. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerlerine ganaj koyup servis ediyoruz. 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder