26 Kas 2018

Aklınızı Başınızdan Alacak Çikolatalı Kek


Kek sevenlerin çok seveceği bir kek tarifi. İki farklı çikolata kullanarak hazırladım keki içindeki çikolatalar ile çok daha lezzetli bir tarife dönüştürdüm. Kahveyle beraber keyifle tüketebileceğiniz bir tarif. Kahve Dünyası'nın çikolatalarını kullanarak yaptığım tarifi sizlere de tavsiye ederim. 



Not : Ölçüler 240 ml su bardağı = 1 cup olarak kullanılmakta

Malzemeler
  • 150 gram Kahve Dünyası sütlü çikolata
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (300 gram)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Çubuk vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı Labne (95 gram)
  • 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı Yoğurt (90 gram)
  • 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (90 gram)
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı Toz Şeker (120 gram)
  • 2 çorba kaşığı süt 
   Üzeri için;
  • 180 gram Kahve Dünyası beyaz çikolata
  • 200 ml krema
Yapılışı 
  1. Öncelikle 30*13 cm ölçülerinde  kek kalıbımızı hafifçe yağlayıp hazırlıyoruz. 
  2. Çikolatayı benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  3. Fırın 175 derecede çalıştırılır. 
  4. Süt, yoğurt, sıvı yağ, vanilya çubuğunun özü ve labne orta boy bir kapta birleştirilir. 
  5. Un, kabarma tozu ve kakao elenerek bir kaba konur. 
  6. Yumurtalar ve toz şeker hızlı devirde 4 dakika çırpılır. 
  7. Çırpılan karışıma sıvı karışım ilave edilip yavaş devirde 1 dakika daha çırpıldıktan sonra unlu karışım yavaş yavaş ilave edilerek düşük devirde katıştırılmaya devam edilir. Tüm unlu karışım ilave edildikten sonra mikser kapatılır ve karışım kek kalıbına dökülür. 
  8. Fırında 40-45 dakika pişen keke kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan temiz çıkarsa kekin piştiğini anlamış oluruz. Eğer kürdanda kek kalıntıları oluyorsa 5 dakikalık periyotlarla kontrol ederek pişirmeye devam ediyoruz. 
  9. Pişen keki kalıptan çıkarttıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. 
  10. Beyaz çikolatayı ince ince doğrayıp orta boy bir kaba konuyoruz. 
  11. Kremamızı küçük sos tenceresinde kaynama noktasına getirip beyaz çikolatanın üzerine döküp ıspatulayla karıştırdıktan sonra kekin üzerine döküp servis ediyoruz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder