Zaman su gibi akarken sürekli yeni yayın yapmayı planlarken bir başmışım 2 aydır hiç yeni tarif yayınlamamışım. Aslında üzerinde çalışıp hazırladığım tarifler olsada bazen o kadar yoğun oluyorum ki bir kaç satır yazı yazmaya bile halim kalmıyor.
Dün akşam saat 9 sularında oturup bu tarifi yayınlamaya karar verdim. Aslında tarifte benim değil Neo Mutfak hesabında görüp yaptığım bir tarif. Tarife sadece bir miktar portakal ilave ederek yaptım. Hayatımda yaptığım en güzel keklerden biri, biraz devasal bir kek olsada yemeğe doyamayacağınız harika bir tarif.
Tarif : Neo Mutfak
Portakallı Paund Kek Tarifi
- 20 dilim için
Malzemeler
- 250 gr tereyağı (oda ısısında yumşamış)
- 600 gr şeker (3 bardak)
- 375 gr un (2 + 2/3 su bardağı)
- 48 gr nişasta (6 çorba kaşığı-silme)
- 1 paket (200 mll) süt kreması (oda ısısında)
- 3 tatlı kaşığı vanilya
- 7 adet büyük boy yumurta (oda ısısında)
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- 2,5 litre hacminde kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp un serp ve fazla unu silk.
- Unumuzu eleyip üzerine nişastayı ilave ediyoruz.
- Yağı mikser ile krema kıvamına gelene kadar 2 dk çırp ardından tuzu, şekeri, vanilyayı ekleyip 8 dk boyunca çırpmaya devam et.
- Yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yumurtalar tam olarak karışmadan diğer yumurtayı ilave etmiyoruz.
- Mikserin en düşük hızında, unun yarısını ekleyip yarım dakika karıştırıryoruz. Ardından kremanın tamamını ekliyoru, yarım dakika karıştırıp kalan unu da ekleyip ve un parçaları kaybolana kadar düşük hızda karıştırıp mikseri kapatıyoruz.
- Bir spatula yardımıyla altta kalabilecek unlar için son olarak hamuru karıştırmanızı tavsiye ederim.
- Hamuru kalıba döküyoruz ve kalıbı soğuk fırının orta katına tel ızgara üzerine koyuyoruz.
- Fırının ısısını 160C'ye getirip, kapağını hiç açmadan 70-95 dk arası pişiriyoruz.(benim kekim 85 dakikada pişti)
- 70 dk'dan sonra kürdan testi yapılarak kontrol edilebilir.
- Keki fırında aldıktan sonra 30 dk kalıpta soğutup servis tabağına alıyoruz.
- Limon/portakal kabuğu eklemek isterseniz, yağı şekerle çırparken ekleyebilirsin.
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
- 2,5 litre hacminde kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp un serp ve fazla unu silk.
- Unumuzu eleyip üzerine nişastayı ilave ediyoruz.
- Yağı mikser ile krema kıvamına gelene kadar 2 dk çırp ardından tuzu, şekeri, vanilyayı ekleyip 8 dk boyunca çırpmaya devam et.
- Yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yumurtalar tam olarak karışmadan diğer yumurtayı ilave etmiyoruz.
- Mikserin en düşük hızında, unun yarısını ekleyip yarım dakika karıştırıryoruz. Ardından kremanın tamamını ekliyoru, yarım dakika karıştırıp kalan unu da ekleyip ve un parçaları kaybolana kadar düşük hızda karıştırıp mikseri kapatıyoruz.
- Bir spatula yardımıyla altta kalabilecek unlar için son olarak hamuru karıştırmanızı tavsiye ederim.
- Hamuru kalıba döküyoruz ve kalıbı soğuk fırının orta katına tel ızgara üzerine koyuyoruz.
- Fırının ısısını 160C'ye getirip, kapağını hiç açmadan 70-95 dk arası pişiriyoruz.(benim kekim 85 dakikada pişti)
- 70 dk'dan sonra kürdan testi yapılarak kontrol edilebilir.
- Keki fırında aldıktan sonra 30 dk kalıpta soğutup servis tabağına alıyoruz.
- Limon/portakal kabuğu eklemek isterseniz, yağı şekerle çırparken ekleyebilirsin.
0 Yorum:
Yorum Gönder