Tarifi Pierre Herme geliştirmiş ve Dorie Greenspan bir çok defa yayınlamış. Google üzerinden bir çok insanın aradığı ve kullandığı bir tarif. Bende bu tarifiten yola çıkarak kurabiye yaptım. Yapımı çok pratik.
Tarif : everydaydorie.com dan adapte edilmiştir.
ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
- 20 adet kurabiye için
Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 175 gram un (1 + 1/4 u bardağı un)
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 30 gram kakao
- 120 gram esmer şeker
- 40 gram pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı okyanus tuzu
- 1 adet vanilya çubuğu
- 150 gram + 20 gram(üzerleri için) bitter çikolata
Yapılışı
- Fırın 180 derecede çalıştırılır.
- Un, kakao, tuz ve kabartma tozu bir kaba konur.
- Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü çıkartılıp unlu karışıma ilave edilir.
- Tereyağı, esmer şeker ve pudra şekeri mikserde 3 dakika cıvık bir kıvam alana kadar çırpılır. çırpılır
- Çırpılan tereyağına unlu karışım ilave edilir ve homojen olana kadar 1-2 dakika karıştırılır.
- Karışıma 150 gram bitter çikolata ilave edilip elle karıştırılıp hazırlanır.
- Fırın tepsimizin üzerine yağlı kağıt serilir. İki adet tepsi hazırlarsanız kurabiyeler daha rahat bir şekilde pişer ve birbirlerine yapışmazlar.
- Kurabiye hamurları istediğiniz büyüklükte olabilir fakat benim terciğim ortalama bir ceviz boyutunda bir top yaparak daha sonra elimizin içinde kurabiyeleri hafifçe bastırıp düzelterek fırına atmaktan yana.
- İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üzerlerine 2-3 adet çikolata parçası batırılabilir.
- Kurabiyeler fırında 12 dakika piştikten sonra fırında çıkartılıp soğutulur. Hemen tepsiden kaldırılmaya çalışılırsa kurabiyeler kırılabilir.
0 Yorum:
Yorum Gönder