8 Şub 2016

Antrikotlu Sezar Salata


Restoranlarda sadece salata sipariş etmeyi pek seven bir insan değilimdir. Salata benim için genellikle yemeğin yanında tamamlayıcıdır. Çok nadir de olsa sadece salata yiyeceğim zaman güzel bir salata olsun isterim. Bence salatanın sosu tüm malzemelerle bütünleşmiş ve güzelce karıştırılmış olmalıdır. Bazı restoranlar maalesef salatayı tabağa doldurup üzerine bir miktar sos gezdiriyor veya sosu salatanın yanında getiriyor. Salatanın ilk 3 lokmasında sosun tadını aldıktan sonra geriye kalan bölümde yıkanmış marul yemeğe devam ediyorsunuz. Açıkçası yediğiniz salatadan keyif alamadıktan sonra da salatayı yemenin pek bir anlamı kalmıyor.

Bana göre sadece salata yemek için salatanın hem gözümü hemde midemi tatmin etmesi ve güzelce soslanmış olması gerekir. Sezar salata bence bu kategorilere uyuyor. 

ANTRİKOTLU SEZAR SALATA TARİFİ

- 2 kişilik

Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı mayanez
  • 6 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1/4 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1/4 çay kaşığı toz karabiber
  • 1/2 adet ançüez veya sardalye
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 150 gram antrikot
  • 25 -25 adet bebek marul yaprağı
Yapılışı
  1. Marullarımızı güzelce yıkayıp kurumaya bırakıyoruz. (küçük marullardan bulamassanız klasik marulları doğrayarakta kullanabilirsiniz, ancak marulların yıkandıktan sonra mutlaka çok iyi şekilde kurutulması gerekmekte)
  2. Ançüezimizi bıçakla önce ortadan ikiye bölüp sonra elimizden geldiğince ince olacak şekilde doğruyoruz. Püre kıvamına gelmesi çok iyi olur.
  3. Hardal, mayonez, zeytinyağı, ançüez, toz sarımsak ve karabiberimizi küçük bir kaba alıp güzelce karıştırdıktan sonra tuzumuzu ve parmesanızımı ilave edip karıştırarak sosumuzu hazır hale getiriyoruz.
  4. Sosumuzu hazırladıktan sonra etimizi yağsız ve yapışmaz bir tavada etin her tarafını 1 dakika olmak üzere hızlı ateşte pişiriyoruz. (Etin pişme seviyesini kendi zevkinize göre ayarlayabilir süreyi de uzatabilirsiniz)
  5. Marulları büyük bir kaba koyup sosumuzla karıştırdıktan sonra servis tabaklarımıza koyup üzerine etimizi yerleştirerek servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..