24 Oca 2014

Spaghetti Cacio e Pepe


Spaghetti Cacio e Pepe. Kara biberli ve peynirli makarna. Sadece bunlarla makarna olurmu demeyin. Bunların dışında makarnanın birleştiricisi makarna suyu , zeytin yağı ve tuz. Bu malzemelerle  güzel bir yemek ortaya  çıkartmak  çok zor  görünse de  tarifi  deneyince de  bu tariften  vazgeçmekte  çok zor.

Tarif  Mario Batali'ye  ait. Tarifte  makarna  piştikten sonra hazırlık aşamasında zeytin yağının tavada ısıtılıp kullanılması önerilmekte ama ben zeytin yağının ısıtılmasından pek hoşlanmıyorum ve bence  zeytin yağı ısıtılınca tadını kaybetmeye başlıyor. Makarnayı  haşlarken bol miktarda  su kullanmak makarnalarınızın birbirine yapışmasını engellemenize yardım edecektir.  Makarnayı haşlarken  makarna suyuna makarnaların yapışmasını engellemek için eklenen zeytin yağının yapışma  üzerinde  hiç bir etkisi yokken makarna  piştikten sonra sosun makarnaya yapışmasını engellemekte. Bol su ve bir miktar tuz  haşlama suyu için bence yeterli.


Spaghettileri 7-8 dakika  haşlayıp al dante denen kıvamda biraz dişe  gelecek şekilde haşlıyoruz. Sosu hazırlarken ekleyeceğimiz makarna suyu makarnanın  tam kıvamında  pişmesini sağlamakta. Fazla haşlarsanız makarnanız lapa olabilir. Kullandığınız  makarnanın  arkasında yazan  pişirme  talimatında  yazan pişirme süresinde 2 dakika  daha  az  haşlarsanız  al dente kıvamında  makarna   elde  edebilirsiniz. Makarnaları  suya atmadan  önce  suyun ısısının minimum  düzeyde  düşmesi için su fokurdayana dek makarnaları  suya atmıyoruz.

Makarnanın  hazırlanmaya  başlamasında  servisine  kadar  geçen  süre  20-25  dakikadan fazla  değil  ve  yapımı  çok  pratik. Makarnaya  bakış  açınızı  değiştirebilecek  bir  tarif  ve kullanılan  malzemelerin  oranlarını  kendi  zevkinize  göre  ayarlayabilirsiniz. 

Son bir dip not vermek istiyorum , toz parmesanlar yerine kalıp olanlardan kullanmanızı tavsiye ederim çünkü toz parmesanların hem tatları yeterince iyi değil hemde fiyat olarak karşılaştırınca kalıp olanlara göre çok daha pahalı.

Tarif : http://www.mariobatali.com/recipes/bavette-cacio-e-pepe/ adresinden alınmıştır.

Malzemeler :
  • 500  gram  spaghetti
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 6 çorba kaşığı çok ince rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 su bardağı  haşlama suyu
  • 3 çay kaşığı  çok ince çekilmiş toz karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
  1. 5 litre suyu ateşe  koyup kaynayana kadar parmesanlarımızı rendeliyoruz.
  2. Kaynayan suya spaghettilerimizi atıp 7  dakika  pişiriyoruz. Süzmeden önce 1 su bardağı haşlama suyu ayırıyoruz.
  3. Makarnamızın süzdükten sonra aynı tencereye  zeytin yağı makarna haşlama suyu karabiber ve 5 çorba kaşığı parmesanızı koyup hafifçe karıştırıp servis  tabaklarımıza bölüştürüp üzerine ayırdığımızı 1 çorba kaşığı parmesan peynirimizi  serpip  servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder