17 Oca 2014

Bol Yeşillikli Salata


Blogumda  yayınlandığım ilk salata tarifi. Kış aylarında bolca bulunan maydanoz, nane ve rokanın birleşiminden oluşan, içinde nar ekşisi ve parmasan bulunan bir salata. Nar ekşisiyle birlikte, parmesanın tuzlu ve tadı güzel bir denge oluşturmamı sağladı.


Sağlıklı yaşamı benimsemiş insanlar için bol yeşillik, yemeklerdeki vazgeçilmez unsurdur. Yeşillikleri  tatsız  tuzsuz yemek bana hep saçma gelmiştir. Bir tabak dolusu maydanozu veya taze naneyi ben sade bir şekilde asla yiyemem. Üzerine güzel bir nar ekşisi dökülen yeşillik sanki yeniden canlanıyor ve salatalar böylelikle çok farklı lezzetlere dönüşebiliyor. Aşırı  kullanıldığında rahatsız etse de dozunda kullanılması  mucizeler yaratabiliyor. Ben bu salatada hiç tuz kullanmadım ve bunun  yerine bir miktar parmesan  peyniri ekleyerek salatanın  tuz ihtiyacını karşıladım. Yeşilliklerin içinde kıtır bir lezzetin gelmesi çok hoş oluyor ve bunu elde etmek için çam fıstığını hafifçe kavurup salataya ekleyebilirsiniz.

BOL  YEŞİLLİKLİ  SALATA  TARİFİ

- 2 kişilik

Malzemeler
  • 1/3  demet maydanoz
  • 1/3  demet taze nane
  • 10   dal  roka
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
Yapılışı
  1. Maydanoz , nane , roka ve domatesimizi  yıkayıp  kuruması için  bir kenara kaldırıyoruz.
  2. Kuruyan  maydanozun yapraklarını ayıklayıp bir kaba koyuyoruz. Nane yapraklarını da ayıklayıp ekliyoruz. Rokalarımızın saplarını kopartıp kalan kısımları elimiz ile 2 ye bölüp diğer yeşilliklere ekliyoruz.
  3. Parmesanımızı rendeliyoruz.
  4. Yeşillikleri servis tabağına alıyoruz.
  5. Çam fıstığımızı orta ateşte 1 dakika kavuruyoruz.
  6. Yeşilliklerimizin üzerine çam fıstığımızı ve parmesanımızı ilave edip karıştırdıktan sonra zeytin yağı ve nar ekşisini ilave edip servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder