Blogumda yayınlandığım ilk salata tarifi. Kış aylarında bolca bulunan maydanoz, nane ve rokanın birleşiminden oluşan, içinde nar ekşisi ve parmasan bulunan bir salata. Nar ekşisiyle birlikte, parmesanın tuzlu ve tadı güzel bir denge oluşturmamı sağladı.
Sağlıklı yaşamı benimsemiş insanlar için bol yeşillik, yemeklerdeki vazgeçilmez unsurdur. Yeşillikleri tatsız tuzsuz yemek bana hep saçma gelmiştir. Bir tabak dolusu maydanozu veya taze naneyi ben sade bir şekilde asla yiyemem. Üzerine güzel bir nar ekşisi dökülen yeşillik sanki yeniden canlanıyor ve salatalar böylelikle çok farklı lezzetlere dönüşebiliyor. Aşırı kullanıldığında rahatsız etse de dozunda kullanılması mucizeler yaratabiliyor. Ben bu salatada hiç tuz kullanmadım ve bunun yerine bir miktar parmesan peyniri ekleyerek salatanın tuz ihtiyacını karşıladım. Yeşilliklerin içinde kıtır bir lezzetin gelmesi çok hoş oluyor ve bunu elde etmek için çam fıstığını hafifçe kavurup salataya ekleyebilirsiniz.
BOL YEŞİLLİKLİ SALATA TARİFİ
- 2 kişilik
Malzemeler
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet taze nane
- 10 dal roka
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- Maydanoz , nane , roka ve domatesimizi yıkayıp kuruması için bir kenara kaldırıyoruz.
- Kuruyan maydanozun yapraklarını ayıklayıp bir kaba koyuyoruz. Nane yapraklarını da ayıklayıp ekliyoruz. Rokalarımızın saplarını kopartıp kalan kısımları elimiz ile 2 ye bölüp diğer yeşilliklere ekliyoruz.
- Parmesanımızı rendeliyoruz.
- Yeşillikleri servis tabağına alıyoruz.
- Çam fıstığımızı orta ateşte 1 dakika kavuruyoruz.
- Yeşilliklerimizin üzerine çam fıstığımızı ve parmesanımızı ilave edip karıştırdıktan sonra zeytin yağı ve nar ekşisini ilave edip servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder