31 Ara 2013

MANDALİNALI PANCAKE


Yeni yılın  ilk  kahvaltısında  evdekilerden önce  uyanıp  onlara  sürpriz bir  kahvaltı  hazırlamak isterseniz  size  çok  güzel  bir  tarif  vermek  istiyorum. Evdekilerden önce  uyanıp  uyuyanları mis gibi  pancake  kokusuyla  uyandırmak  sizin  elinizde.



Son zamanlarda  mandalinalı  tariflere çok fazla  takılmış olsam da uzun zamandır yayınlanmak için  fotoğraflarının  çekilmesini  bekliyordu. Pancake  kahvaltıda  tatlı  severler  için  çok  keyifli bir  seçenek  ve  yapımı gerçekten pratik. Hamuru  çok  şekerli  olmuyor  ve  üzerine döktüğünüz şurup  ile  şekerli  bir   tad  elde  ediyorsunuz. 


Pancake  denince  akla  akça  ağaç  şurubu  gelir. Bugün  ben  akça  ağaç  şurubu yerine  mandalinadan  bir  şurup  yaptım. Mandalinanın  kokusu  ve  lezzeti  pancake  ile  güzel bir  uyum  sağladı. 

MANDALİNALI PANCAKE TARİFİ


36 adet pancake 


Malzemeler:

Pancake için
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un 
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı tereyağı (erimiş)
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 mandalina  kabuğu rendesi
  • 1+1/2 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
Mandalina şurubu için
  • 3/4 su bardağı süzülmüş mandalina suyu (150 gram) (5 adet mandalina)
  • 1/3 su bardağı  toz şeker (70 gram)
Yapılışı:
  1. Öncelikle  mandalina  şurubu yapıyoruz. Küçük bir tencerede toz şeker  ve  mandalina  suyunu 15 dakika  orta  ateşte  kaynatıp  10-15 dakika   dinlenmeye  bırakıyoruz.(tencereniz çok ufak olursa karışım kabarıp dökülebilir , kaynama sırasında karışımda köpük oluşursa köpükleri kaşık ile kaldırmak gerekir)
  2. Tereyağını  eritip biraz soğuttuktan sonra yumurta , tereyağı , şeker ve sütü tel çırpıcı ile çok kısa süre çırpıp  üzerine  un , kabartma tozu , tuz , mandalina kabuğu rendesi ekleyip un eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. (çok fazla karıştırmaktan kaçınıyoruz.)
  3. Tavamızı  çok  iyi  bir  şekilde  ısıttıktan  sonra  çok  yavaş  ateşe  alıp  karışımımız dan  tavanın  ortasına döküp  30-40 saniye  üzeri  gözenekli  olana  kadar  pişirip  ters  çeviriyoruz  ve diğer  tarafı da  1  dakika  pişirip  tavadan  kaldırıyoruz.
  4. Pancakelerin hepsinin aynı boyutta olması için ölçü kabı kullanılabilir ancak ölçü kabınız yoksa benim yaptığım gibi yarım çay bardağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.
  5. En son pancakelerimizin  üzerine  şurubumuzu  döküp  servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder