17 Haz 2012

Milkalı Muffin


Yaklaşık bir aydır hiç yazı yazamadım ve bu beni çok üzdü , geçtiğimiz ayda kendimi biraz yarışmalara kaptırdım , önce iglo firmasının internet üzerinden düzenlediği bir yarışmasında karidesli kabak tarifi ile  birinci oldum , ardından cook markasının önce halk oylamasında ilk 10 yarışmacı arasına girdim daha sonrada değerli jüri üyelerinin seçimiyle finale katıldım. Finalde kral yatağında tarifi ile  yarıştım .  




Çok keyifliydi ama biraz deneyimsizlik biraz heyecan ancak 6. oldum , ardından Refika Birgülün www.mucizelezzetler.com adresi üzerinden her ay yenilenen yarışmasında limonlu karelerle mayıs ayı birincisi oldum. Geçen ay yarışmaların heyecanı ile blogumu biraz boşladım ama bir çok tarifte yayınlanmaya hazır sizleri bekler oldu. Artık sözüde uzatmadan tarife geçmek istiyoru.




Bloguma en çok ilgi çeken tarifler arasında muffinler var bende yapmaktan büyük keyif alıyorum , hem yapım süreleri hemde yapım kolaylığı bakımından çok rahat tarifler. Sonuçlarda çok lezzetli olunca ilgide büyük oluyor. Bu gun sizinle paylaşıcagım tarafım milkanın beyaz çikolatasıyla hazırladığım muffin. Milka sevenler için unutulmaz bir lezzet oldu , çok fazla yerseniz çikolatadan bayılabilirsiniz ama milkayıda seviyorsanız bunun keyfini doya doya çıkartırsınız. Yanına da soğuk bir bardak süt alırsanız bence çok keyifli dakikalar sizi bekliyor olacak.


Milkalı muffini Budapestede california coffee'de yemiştim büyük boy muffinler lezzet patlaması yaşatıyordu insana. Orda siyah milkayla yapmışlardı ben beyaz milkayı denemek istedim ve sonuç onlarınkinden bile iyi oldu bence. Bağımlılık yapacak bir lezzet bence.


MİLKALI MUFFİN TARİFİ

- 12 adet muffin için
                                      
Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı toz şeker
  • 150 gram milka + 10 gram milka (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı :
  1. 12 adet kagıt veya pilastik muffin kalıbı hazırlanır.
  2. Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
  3. Tenceremiz suyu koyup kaynatıyoruz. 150 gram çikolatamızı cam bir kaba koyup benmari usulu eritiyoruz.
  4. Yumurta ve toş kerimizi 4 dakika yumurta iyice kabarana kadar çırpıyoruz.
  5. Çırpılan yumurtamıza sütümüzü ve sıvı yağımızı ilave edip 1 dakika yavaş devirde çırpıyoruz.
  6. Karışıma un, kabartma tozu, vanilya karışımımızı ilave edip 1 dakika daha yavaş devirde çırptıktan sonra eriyen çikoltamızıda ilave 1 dakika daha çırptıktan sonra karışımı muffin kalıplarımıza dolduruyoruz.
  7. Muffin kagıtlarımızın 3/4 ü dolucak şekilde karışım dolduruyoruz. (çok fazla doldurursak pişerken taşıp dökülebilir.
  8. Tün karışımı doldurduktan sonra kalan 10 gram milkalıdan her bir muffinin içine kucuk bir parça milka batırıp fırına atıyoruz.
  9. Fırında 20 dakika pişen muffinlerimizi kürdan ile kontrol edip pişme durumuna göre 2 dakika daha pişiriyoruz.(benim muffinlerim tam 20 dakikada pişti) Ortaları biraz ıslak kalacaktır buda çikolatanın etkisiyle olmaktadır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

9 yorum:
Join the discussionMilkalı Muffin

  1. ödüle doymamışsın vesselam :)
    tebrikler....

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim yarışmalar eylenceli geçiyo bende çok sevdım :)

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler gerçekten sonuç çok başarılı oldu

    YanıtlaSil
  6. resimler harika görünüyor ben de bugün demedim ama basarılı olmadı. tarifi aynen uyguladım fakat hamur cok katı oldu lastik gibi:( çikolataları da pişerken dışarı attı..:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merve hanım eleştiriniz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederim , yorumunuzu gördüğüm zaman biraz üzüldüm ve hemen tarifi denemek istedim ancak bulumduğum yerde bu mümkün değildi , bugun tarifi 3 farklı şekilde denedim ve sizin haklı oldugunuzu farkettim , 1. olarak tarifteki un miktari hatalı , 3 su bardağı yerine 2 su bardağı olarak değiştirdim , 2. hata pişirme süresi , süre 35 yerine 20 dakika olarak değiştirildi.

      Sil
  7. Enfes tarif için teşekkürler. Fakat kremanın tarifini nasıl bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederim, krema tarifi daha önce yayınladığım kremalı bisküvi tarifindeki krema tarifi, aynı tarif olduğu için tekrar buraya paylaşmadım ama ordan olaşabilirsiniz. http://40grams.blogspot.com.tr/2012/12/kremal-biskuvi.html

      Sil