17 Oca 2023



 Bugün sizlere en sevdiğim dondurmanın tarifini hazırladım. Aslında bu sefer oldukça temel bir tarif hazırladım. Dondurma yapımının temeli salep ile türk usulu bir dondurma hazırladım. İçinde bol miktarda şekersiz Antep Fıstığı Ezmesi var. 

Antep fıstığı ezmesini wefood tan aldım. İçinde şeker ilavesi yok ve oldukça lezzetli. Farklı markalarında ürünlerini tercih edebilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken konu %100 fıstık ezmesi olması. 

Malzemeler

  • 1 + 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 2 çorba kaşığı antep fıstığı ezmesi
Yapılışı 
  1. Süt ve toz şeker sos tenceresine konur ve kısık ateşte şeker eriyene kadar hafifçe ısıtılarak karıştırılır. 
  2. Süt ateşten alınıp salep ilave edilir ve tel çırpıcıyla karıştırıpı en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. 
  3. Saha sonra fıstık ezmesi ilave edilip el mikseriyle 1-2 dakika çırpılır. 
  4. Kitchenaid dondurma yapma aparatı 15 saat derin dondurucuda bekletildikten sonra karışım dondurma kabına dökülerek 15 dakika yavaş devirde karıştırıp 12 saat derin dondurucuda dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Servis etmeden 10 dakika önce derin dondurucudan çıkartmanızı tavsiye ederim.
Dondurma yapma makineniz yok ise 

  1. Büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. 
  2. Buz dolu kabımızı derin dondurucudan çıkartıp Hazırladığımız çikolata karışımını buzun üzerindeki cam kaseye döküp buzlar eriyene kadar 10 dakika hızlı şekilde tahta kaşık ile karıştırıp karışımı derin dondurucuya yerleştirip 12 saat dinlendiriyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder