15 May 2021

3 çikolatalı kurabiye



Çikolata sevenlerin kurabiye sevenlerle buluştuğu bir tarif. Birbirinden lezzetli 3 farklı çikolata içi hafif akışkan dışı çıtır çıtır bir kurabiye. Büyük bir kahve zincirinin vitrininden de tanıyabilmeğiniz bir kurabiye. 

Yapması oldukça pratik. Tereyağının çırpılması kurabiyenin kıvamı ve formu için  çok önemli.

Yarım saatte hazırlanan kahveyle, soğuk sütle keyifle tüketilebilen bir kurabiye. 

3 Çikolatalı Kurabiye  

-  11 - 12 adet kurabiye için

Malzemeler

- 125 gram tereyağı

- 100 gram esmer şeker

- 100 gram Toz şeker

- 1 adet  yumurta

- 30 gram kakao

- 220 gram un

- Bir çimdik tuz

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 çay kaşığı vanilya

- 100 gram gold çikolata

- 100 gram bitter çikolata

- 100 gram sütlü çikolata


Yapılışı 

1. Fırın 160 derecede fanlı olarak çalıştırılır. Fırınınızı fan özelliği yoksa 180 derece altlı ustu çalıştırın. 

2. Tereyağı, toz şeker ve esmer şeker çırpılır. 

3. Yumurta ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır. 

4. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat, kabartmatuzu ve vanilya ilave edilip tekrar karıştırılır. 

5. En son çikolatalarda eklenip spatula ile karıştırılır.

6. Dondurma kaşığı veya kurabiye kaşığı ile porsiyonlanarak yağlı kağıdın üzerine yarım küre şeklinde yerleştirilip fırına atılır. Kurabiyeler arasında büyük boşluk bırakılır çünkü kurabiyeler pişerken yayılacaktır. 

7. Fırında 10-12 dakika pişen kurabiyeler fırından çıktıklarında şişkin olucaktır. Oda sıcaklığında soğuyan kurabiyeler sönüp son halini alacaklardır. Tüketmeden önce mikrodalga fırında hafifi ısıstısanız içi daha yumuşak bir hal almaktadır. 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder