4 Nis 2021

Vişneli Blondie

 



10 yıllık blog serüvenimde bir çok tarif hazırladım. Her zaman en sevdiğim malzemelerin başında çikolata geldi 🍫 Bence çikolataya en çok yakışan meyve de tartışmasız vişne 🍒 Çikolatanın tatlılığı vişnenin ekşiliği ile birleşince mükemmel bir uyum oluşuyor. 


Uzun zamandır pişirmediğim bir tarif ⭐️ Blondie ⭐️

Tarifi kusursuz hale getirmek için 4 deneme yaptım ve bu denemeleri yaparken de bu işten ne mutlu olan,  komşularımızdı. İlk bakışta standart bir kek zannettikleri ⭐️Blondie⭐️ nin tadına baktıklarında bir takım şoklar yaşanmış olabilir 🤗 
Özetle komşular üzerinde test edildi, onaylandı 👌🏼 Şimdi sıra siz sevgili takipçilerimin testini geçmekte.

PS: evet komşularım çok şanslı, siz de böyle testlerde yer almak isterseniz Beşiktaş’a beklerim 😉


TARİF


- 9 Kişilik


Malzemeler

  • 300 gram beyaz kuvartür çikolata
  • 130 gram tereyağı (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 4 yumurta
  • 175 gram un (1 + 1/4 su bardağı) 
  • 9 adet donmuş vişne

Yapılışı

  1. Çikolatayı  ve tereyağını benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  2. Fırınımızı 160  derecede  çalıştırıyoruz.
  3. 18*18 cm'lik  fırın  tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz. (aynı ölçü brownie tarifini kullanarak daha geniş bir kalıpta yapmayı düşünüyorsanız brownie daha ince olur ve pişme süresi biraz kısalır, buna dikkat etmenizi tavsiye ederim)
  4. Yumurta  ve  şekerimizi tel çırpıcı ıle güzelce karıştırıp uzerine unumuzuda İlave edip karıştırıyoruz. 
  5. Eriyen  tereyağı  ve  çikolatayı  yumurtalı  karışıma  ekleyip  tel cıpıcımızla güzelce karıştırıyoruz.
  6. Karışımımızı fırın tepsimize döküp vişnelerimizi karışımın üzerine diziyoruz.
  7. 160 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder