Baklava severlerin bu böreği sevmemesi imkansız. 30 kattan oluşan bu börek akılları baştan almaya yetiyor. Baklava yapımında olduğu gibi her yufkanın arasına bir miktar tereyağı damlatılıyor. İlk 15 katı hazırladıktan sonra maydanozlu peynir karışımını serpip kalan yufkaları tekrar sıra ile diziyoruz. En sonra böreğimizi dilimleyip üzerine eritilmiş tereyağımızı döküp fırına veriyoruz.
DÜNYANIN EN ÇITIR BÖREĞİ
- 8 Kişilik
Malzemeler
- 30 yaprak baklava yufkası
- 200 gram tereyağı
- 350 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Yapılışı
- Fırın 180 derecede çalıştırılır.
- 23*33 cm lik fırın tepsisi hazırlanır.
- Tereyağı yavaş ateşte eritilip bir kaba konup bekletilir.
- Peynir ufalanır ve ince ince doğradığımız maydanoz ile karıştırılır.
- Baklava yufkası tepsi boyutlarına göre kesilip hazırlanır. (artan yufkalar farklı bir yemek yapımında değerlendirilebilir)
- 1 yaprak yufka tepsinin tananına serilir. Üzerine fırça ile hafifçe tereyağı damlatılıp daha sonra ikinci katman yerleştirilir. İkinci katmanında üzerine yağ serpilip fırça ila hafifçe yağlar sürülür. 15. katman olana kadar bu işlem devam eder.
- 15. yaprak konulduktan sonra peynir karışımı serpilir.
- Kalan yufkalar tekrar sıra ile dizilir. Her yufka arasına tereyağı serpilir.
- Tüm katmanlar serildikten sonra börek bıçakla dilimlenir ve kalan tereyağı üzerine dökülüp fırına verilir. (tereyağının dibinde kalan tortu böreğin üzerine dökülmez)
- Fırına atılan börek üzerine kızarana kadar 15-18 dakika pişirilir.
0 Yorum:
Yorum Gönder