Manda sütü, kaymak vişne ile buluştu aslında pekte rastlamadığımız bir birliktelikle uyum sağladı. Manda sütünün yüksek yağ oranı ve lezzeti, yoğun kaymak tadı ve vişnenin ekşiliği bence çok keyifli bir sonuca dönüştü.
Not : 1 su bardağı(240 ml 1 cup olarak kullanılmakta)
Vişneli Dondurma Tarifi
Malzemeler
- 800 gram vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram kaymak
- 2/3 su bardağı manda sütü
Yapılışı
- Vişneler yıkanıp ayıklandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır.
- Süt ve kaymak soğuk olarak blenderda karıştırıldıktan sonra vişne ve toz şekerde ilave edilip blenderda homojen bir karışım elde edilir.
Dondurma makineniz var ise :
- Makinenizin talimatlarına uyarak karışımı 15 dakika orta devirde karıştırıp derin dondurucuda 24 saat beklettikten sonra servis ederiz.
Dondurma makineniz yok ise :
- Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz.
- Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder