24 Nis 2018

Limon Kabuğu Şekerlemesi

Genellikle portakal kabuğu şekerlemesi yapılsa da ben bugün limon kabuğu şekerlemesi yapmak istedim. Limon tadını sevenler için limon hafif acılığı ve şekerle birleşimi güzel bir sonuç vermekte. Bu şekerlemeyi kekelere ilave edebilir, isterseniz üzerlerini çikolatayla ve toz şekerle kaplayabilirsiniz.

Uzun süre saklanabilmesi ve lezzetinin bozulmaması en büyük avantaj.

LİMON ŞEKERLEMESİ TARİFİ

Malzemeler

  • 5 adet büyük boy limon 
  • 4 su bardağı su (şurup için)
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 2 + 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yıldız anason
Yapılışı
  1. Öncelikle limonlar güzelce yıkanır. 
  2. Yıkanan limonlar boylamasına ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünen her bir limon parçası tekrar boylamasına ortadan ikiye kesilir. (kesme işlemini yukarıdaki fotoğraftan inceleyebilirsiniz)
  3. Kesilen limonların içleri çıkartılıp bir kaba konur. (kaba konan limonun iç kısımları sıkılarak suları kullanılabilir) Tüm limonlar için bu işlen uygulandıktan sonra limonlar  yarım santim genişliğinde şeritler halinde kesilir. 
  4. Kesilen limanlar kabukları büyük bir tencereye konup üzerine örtene kadar su ile doldurulur. Hızlı ateşte su kaynayana kadar pişirilir. Su kaynadığında limonlar süzgeçe dökülüp soğuk su altında 1 dakika yıkanır. Yıkanan limonlar tekrar tencereye konup üzerlerine tekrar temiz su doldurulup su kaynayana kadar pişirilir ve tekrar süzülüp soğuk su ile yıkanır. Limon kabukları son defa tencereye konup üzerine temiz su konup tekrar kaynama noktasına gelene kadar pişirilir ve tekrar süzülüp yıkanır. 
  5. Büyük bir tencereye 4 su bardağı su, toz şeker ve 1/4 su bardağı limon suyu konup güzelce karıştırıldıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirilip şurup hazır hale getirilir. 
  6. Limon kalıpları şurubun içine konup hafifçe karıştırıldıktan sonra en kısık ateşte 1,5 saat pişirilir (ısının yükselmesi karışımın sertleşmesi ve şurubun fazla yoğunlaşmasına neden olacaktır. ısı kontrolü çok önemlidir)
  7. Ateşten alınan tencere 24 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakılır ve daha sonra hava almayan bir kapta saklanır. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder