Brownie çikolata sevenler için bir tutkudur. Aslında brownie çikolatanın kek formatında aşka dönüşmesi gibi bir şey bence. Yıllar önce blogum için hazırladığım karamaelli brownie tarifimin hikayesini okuyanlar hatırlar. Üst üste yapılan denemeler sonucunda ulaştığım mutlu son.
Bugün browninin kurabiye versiyonu ile sizlerleyim. Aslında dışı çıtır içi pamuk gibi bir kurabiye nasılda bu kadar güzel görünüp bu kadar kolay yapılabilir ki. Sanırım güzel lezzetler basitlikle oluşuyor.
Neredeyse yaptığım brownie ile aynı oranlarda ölçüler kullanarak kurabiyemi hazırladım.
BROWNİE COOKİE TARİFİ
- 20 adet kurabiye için
Malzemeler
- 350 gram bitter çikolata (%50-55 kakao)
- 115 gram tereyağı
- 1/3 su bardağı toz şeker (70 gram)
- 1/4 su bardağı esmer şeker (50 gram)
- 3 yumurta
- 1 adet vanilya çubuğu
- 3/4 su bardağı un (105 gram)
- 1/4 su bardağı kakao (35 gram)
Yapılışı
- Çikolatayı ve tereyağını benmari usulu ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
- Fırını 180 derece de çalıştırıyoruz.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
- Esmer şeker, toz şeker, vanilya ve yumurta hızlı devirde 5 dakika çırpılır.
- Çırpılan yumurtaya erittiğimiz çikolata ilave edilip karıştırıldıktan sonra un ve kakao ilave edilip 1 dakika daha yavaş devirde çırpılır.
- Çırpılan karışım akışkan bir kıvamda olduğu için dondurma kaşığı ile yağlı kağıda konur. (her tepsiye 9 adet kurabiye koymak uygun olur, kurabiyeler birbirlerine çok yakın olursa yapışıp şekilleri bozulabilir)
- Birinci tepsi fırına atılıp 9 dakika pişirilir. Kurabiyenin üstü parçalanmış görüntüde ve parlak olmalıdır.
- Birinci tepsi pişince ikinci tepsiye tekrar aynı işlem uygulanarak fırına atılıp 9 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler en az 1 saat oda sıcaklığında soğutulur.
0 Yorum:
Yorum Gönder