20 Eki 2017

Dünyanın En lezzetli Cheesecake Tarifi


Cheesecake olayı her zaman bir soru işaretidir, acaba fırında pişen mi yoksa fırına girmeden hazırlanan cheesecake mi daha lezzetli olur. Aslında ikisininde lezzeti bir birinden farklı olsada ben bu tarifi yaptıktan sonra cheesecake in fırında pişmesinden yana olduğuma karar verdim.

Aslında çok farklı bir cheesecake tarifi üzerinde çalışırken hemde 4 farklı deneme yapıp 3,5 kilogram kadar labne peynir harcamışken denediğim tarifi rafa kaldırdım. Korkmayın tarifi mutlaka bloguma yayınlayacağım ama zamanlaması ne zaman olur bilemiyorum.

Gelelim bugunkü tarifimize, tarifimizin sahibesi Martha Stewart aslında tarifde ricotto peyniri kullanılsada ben tarifi labne peyniriyle yaptım.. Aslında tarifin ilk denemsinde kek okadar çok kabardıki biraz husrana ugrar gibi oldum fakat keki toparlayıp 1 gün buzdolabında dinlendirip tadına baktığımda aklım başımdan gitti.  Tarifi veren Martha Stewart olunca risk en aza insede benimde tadını sevmem çok önemliydi.

Tabiki tarife bende ufak bir dokunuş yaptım ve sos olarak basit bir yaban mersini reçeli yaptım. Cheesecake'in tadını destekleyerek farklı bir boyuta taşımasını sağladı. Cheesecake in içe bir miktar limon kabuğu ilave ettiğimide söylemeden geçemeyeceğim.

EN LEZZETLİ CHEESECAKE TARİFİ

- 8 kişilik

Malzemeler
  • 700 gram labne peyniri
  • 1/4 su bardağı un (35 gram)
  • 1 tutam tuz
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
  • 6 yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 gram taze yaban mersini
  • 200 gram toz şeker
Yapılışı
  1. 26 santimlik kelepçeli kabın içine büyükçe bir yağlı kağıt yerleştirin yağlı kağıdın kenarları kalıbın üstüne gelecek şekilde olmasını tavsiye ederim (bu işlemin amacı cheesecake'in pişerken kenarlardan taşmasını önlemek)
  2. Fırın 185 derecede çalıştırılır.
  3. Şekerin yarısını ve yumurtanın beyazlarını karıştırma kabına alıp 8 dakika orta hızlı devirde çırpıp köpürtüyoruz.
  4. Yumurta sarıları, labne peyniri, tuz, un, limon kabuğu, vanilyanın özünü ve toz şekerin yarısını büyük bir kaba alıp tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Karışımımıza çırptığımız yumurta beyazı köpüğümüzün dörtte birini ilave edip spatula ile dikkatlice karıştırıyoruz. Bu işlem hızlı yapıldığında yumurta söner ve istediğimiz etkiyi elde edemeyiz. Tüm köpüğümüz bitene kadar bu islemi yavaş yavaş tekrarlıyoruz.
  5. Tüm karışım hazır olduğunda  karışımımızı kalıba döküp üzerini spatula ile düzeltip fırına veriyoruz.
  6. Fırında 40-45 dakika pişirip fırından çıkarttıyoruz. Buzdolabında en az 8 saat dinlenen kekimizi sosumuzla servis ediyoruz.
  7. Yaban mersini ve toz şekeri orta ateşte 10 dakika pişirerek sosumuzu hazırlıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum: