3 Nis 2017

Bagel


Her şeyin bir hikayesi oldugu gibi benim bagellerinde bir hikayesi var. Tam 2 yil once 5 farklı çeşitte bagel yapmis, ve birbirinden farkli sekilkerde bagellerin fotograflarini çekmiştim.

Bagel sandwich, holandez soslu egg blanc ve bageli birlestirmis saatlerce cekim yapmıştım. Ardından fotograf makinemin sd carti bozulmus ve tüm fotograflar uçup gitmisti.

2 yil aradan sonra tekrar bagel yaptim, bu sefer birinin üzeribe kekik koyarak farklilik yarattığımı düşünüyorum.























BAGEL  TARİFİ 

- 8 adet bagel için

Malzemeler
  • 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı un (580 gram)
  • 5 gram tuz
  • 4 gram instant maya
  • 1 + 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çorba kaşığı un ( tezgahı unlamak için)
  • 1 litre kaynar su 
  • 1 çorba kaşı haşhaş
  • 1 çorba kaşığı chia tohumu
  • 1 çorba kaşığı top kekik
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
Yapılışı 
  1. Tüm malzemeler hamur yoğurma makinasına veya elle yoğurulacaksa orta boy bir kaba konur. 
  2. Yaklaşık 10 dakika orta devirde yoğurulur. (aynı işlem ellede gerçekleştirilebilir)
  3. Yoğurulan hamurun üzeri streç filmle kapatılıp 8 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Yoğurulan hamur alınıp tezgaha konur ve 8 eşit parçaya bölünür. Her bir hamur parçası hafifçe unlanarak yuvarlanır ve top haline getirilir. 
  5. Top haline getirilen hamurların ortasına baş parmak batırılır ve hamur başparmağın etrafında döndürülerek hamurun ortası delik bir biçin alması sağlanır. 
  6. Tüm hamur parçalarına bu işlem uygulanıp hamurlar iki havlu arasına konup 30 dakika dinlenmeye bırakılır. 
  7. Fırın 250 derecede çalıştırılır.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  9. Ora boy tencereye kaynar su eklenir ve hızlı ateşte kaynayan suya hamur parçalarımızı sıra ile 1 er 2 şer şeklinde atılarak 2 ser dakika haşlanır (tüm hamurları aynı anda atarsanız hamurlar birbirlerine yapışabilir)
  10. Haşlanan hamur parçaları önce havluya konup hafifçe kurutulduktan sonra üzerlerine istenen malzemelerden konur. Ben her bir malzemeden 2 şer adet olucak şekilde yaptım. ( 2 adet kekikli, iki adet haşhaşlı, 2 adet chialı vs )
  11. Hamurlarımız yağlı kağıda konup fırında 15-17 üzerleri kızarana kadar pişirilir)
Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder