5 Eyl 2016

Armutlu Browni



İnsan kendi tarifini değiştirir mi demeyin, aslında bir çok defa farklı tarifleri deneyip, başkalarına ait tarifleri uyarlama şansım oldu.

Bu defa kendi browni tarifimi uyarladım. Aslında bol çikolatalı browni ve armutun uyumu muhteşem oldu. Görselliği de eklenince vazgeçilmez bir tarif elde etmiş oldum.

Browni yapımında bence en önemli püf noktalar, bol miktarda çikolata kullanmak ve browni'yi çok fazla pişirmemek. Çünkü çok fazla pişirildiğinde browni ıslaklığını kaybedip çikolatalı keke dönüşmekte.


Bu tarifi yaparken browni karışımını kalıba döktükten sonra armutları karışımın içine gömerek karışımı fırına attım.

ARMUTLU  BROWNİ  TARİFİ

- 9 kişilik


Malzemeler

  • 9 adet aynı boyda ve küçük armut
  • 300 gram bitter çikolata
  • 130 gram tereyağı (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 4 yumurta
  • 7 gram kakao (1 yemek kaşığı)
  • 140 gram un (1 su bardağı)
Yapılışı
  1. Armutlarımızın alt kızımlarını bıçak ile kesip düzeltiyoruz.
  2. Çikolatayı  ve tereyağını benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  3. Fırınımızı 170  derecede  çalıştırıyoruz.
  4. 18*18 cm'lik  fırın  tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz. (aynı ölçü brownie tarifini kullanarak daha geniş bir kalıpta yapmayı düşünüyorsanız brownie daha ince olur ve pişme süresi biraz kısalır, buna dikkat etmenizi tavsiye ederim)
  5. Yumurta  ve  şekerimizi 4  dakika  hızlı  bir  şekilde  mikserle  çırpıyoruz.
  6. Un ve kakaoyu ekleyip  mikserin en yavaş devrinde 2 dakika daha çırpıyoruz.
  7. Eriyen  tereyağı  ve  çikolatayı  yumurtalı  karışıma  ekleyip  1  dakika  hızlı  şekilde mikserde  çırpıyoruz.
  8. Karışımımızı kalıbımıza döküyoruz. Daha sonra armutlarımızı simetrik bir biçimde karışımımıza batırarak yerleştiriyoruz. 
  9. 170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönderme