2 Mar 2016

Vanilya ve Portakallı Chia Puding


Yeniliklere ne kadar açıksınız bilmiyorum ama ben yeni bir şeyler denemekten her zaman keyif almışımdır. Birkaç hafta önce sağlıklı yemekleri ile ün yapmış bir zincirde hayatımda ilk defa chia puding yedim ve hiç beğenmedim. Çünkü içinde hiçbir tat yoktu.



Spora başlayıp beslenme şeklimi değiştirmeye karar verdikten sonra Özden Görhan ile chia puding tarifini konuşmuştuk. Kendisinin yaptığı tarifi benim geliştirmemi istemişti, ben de onu kıramayarak kendime göre bir tarif oluşturdum.



Badem ve hindistancevizi sütünü karıştırıp chia tohumları ile buluşturduktan sonra, biraz portakal kabuğu ve vanilya ilave edince sağlıklı olmasıyla birlikte hem de lezzetli bir tarif oluşturmuş oldum. Özden'in tarifi aslında mükemmeldi, ben sadece ufak bir ilavede bulunmuş oldum.


CHAİ PUDİNG TARİFİ

- 2 Kişilik

Malzemeler
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 4 çorba kaşığı chai tohumu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
  1. Vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta boy çam bir kaba koyuyoruz.
  2. Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü çıkartıp sütün içine atıyoruz. Tüm malzemeleri 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kabımızın üzerini streç film ile kaplayıp oda sıcaklığında yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Yarım saat dinlenen karışımımızı buzdolabına alıp en az 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. İsterseniz karışımı servis kaplarınıza bölüştürüp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

2 yorum:

  1. Çok değişik bir tarif olmuş, ellerine sağlık, yalnız chai nerden bulabiliriz?

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler, buyuk marketlerden bulabılırsınız, ozellikle büyük migroslarda bulunabiliyor

      Sil