Yeniliklere
ne kadar açıksınız bilmiyorum ama ben yeni bir şeyler denemekten her zaman
keyif almışımdır. Birkaç hafta önce sağlıklı yemekleri ile ün yapmış bir
zincirde hayatımda ilk defa chia puding yedim ve hiç beğenmedim. Çünkü içinde
hiçbir tat yoktu.
Spora
başlayıp beslenme şeklimi değiştirmeye karar verdikten sonra Özden Görhan ile
chia puding tarifini konuşmuştuk. Kendisinin yaptığı tarifi benim geliştirmemi
istemişti, ben de onu kıramayarak kendime göre bir tarif oluşturdum.
Badem
ve hindistancevizi sütünü karıştırıp chia tohumları ile buluşturduktan sonra,
biraz portakal kabuğu ve vanilya ilave edince sağlıklı olmasıyla birlikte hem
de lezzetli bir tarif oluşturmuş oldum. Özden'in tarifi aslında mükemmeldi, ben
sadece ufak bir ilavede bulunmuş oldum.
CHAİ PUDİNG TARİFİ
- 2 Kişilik
Malzemeler
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 4 çorba kaşığı chai tohumu
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
- Vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta boy çam bir kaba koyuyoruz.
- Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü çıkartıp sütün içine atıyoruz. Tüm malzemeleri 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kabımızın üzerini streç film ile kaplayıp oda sıcaklığında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Yarım saat dinlenen karışımımızı buzdolabına alıp en az 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. İsterseniz karışımı servis kaplarınıza bölüştürüp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz.
Çok değişik bir tarif olmuş, ellerine sağlık, yalnız chai nerden bulabiliriz?
YanıtlaSilCok tesekkurler, buyuk marketlerden bulabılırsınız, ozellikle büyük migroslarda bulunabiliyor
Sil