4 Haz 2013

BİTTER KREMALI BİSKÜVİ TARİFİ


Her  insanın  çok  sevdiği  ve marketlerde  bir  çok  farklı  şekilde  satılan  kremalı  bisküviler  yerine  evde katkısız , sağlıklı  ve  besleyici  bir  bisküvi  tarifi. Yapımı  biraz  uzun  sürse de  sonucu  harcanan  zamana değiyor.

Uzun  zamandır  sizlerle  Özsüt  pasta  yarışmasına  katılıp  finale  kaldığımı  ve  finaldeki  yarışmadan bahsetmek  istiyordum. 3 ay  kadar  önce   pasta  yarışması  ilanını  gördüğümde  çok  heyecanlanmış  ve  bu yarışmada  mutlaka  olmalıyım  diye  düşünmüştüm. Yarışma  3  yıldır  düzenlenmekteymiş  ve bu 4. yılıymış. Ben  yarışmayı  hiç  duymamıştım  , geçmişteki  yarışmaları  inceledim  ve  hepsi  bana  çok  profesyonel görünmüştü  acaba  bende  seçilebilirliyim  diye  düşünmeye  başladım.




Aklımdaki  fikir  geleneksel  bir  lezzetle  küresel  bir  lezzeti  birleştirmekti. Pastamın  kreması iki  farklı  kattan  oluşmaktaydı . 1. katta  bitter  çikolatanın  hakimiyeti  varken  2. katta  antep fıstığı  ezmesine  benzer  bir  krema  yaptım. Üzerine de  bitter  çikolata  kremasıyla  kapladım. Aslında  tarif  çok  basit  görünüyordu  ve  finale  kalabileceğimi  pek  beklemiyordum. Tarifi yükleyip  sonuçları  beklerken  yıllardır  bu  yarışmanın finaline  kalmak  için  uğraşan  insanların olduğunu  ve  rekabetin  çok  çetin  olduğunu  fark ettim. Tamda  seçilme  ihtimalimin  çok düşük  olduğuna  karar  verdiğimde  çalan  telefonun  diğer  ucunda  bana  Özsüt  pasta yarışması  finaline  kaldığımı  söyleyen  özsüt  yetkilisi  beni  çok şaşırttı ve sevindirdi.

Yarışmaya  15  günlük  bir  süre  vardı  ve  yarışmada  pastamı  hazırlamam  için  sadece  2 saatlik  sürem  vardı. Bu  sürede  yetiştirmem  için  10  deneme  yaptım  ve  finalde  pastamı tam  zamanında  yetiştirdim. Patam  birinci  olamasada  pastayı  tadan  herkes  pastanın  çok lezzetli  olduğunu  söylediler  ve beni  gönüllerin  birincisi  ilan  ettiler.

Bugünkü  tarifimize  dönersek  ,  güzel  bir  hamur  yapıp  hamura  görsellik  katmak  için  hamuru oluklu merdane ile şekillendirdim.



Hamura  bu  tip  bir  şekil  vermedende  kullanabilirsiniz  ,  hamuru  bu hale  getirdikten  sonra 30  dakika  buzlukta  yoğunlaşması  için  bekletiyoruz.  Buzluktan  çıkardıktan  sonra  yuvarlak  bir  kalıp  yardımı  ile  kesip  fırın  tepsisine  diziyoruz. Tepsiye  dizdikten  sonra  30  dakika daha  derin  dondurucuda  bekletip  sıcak  fırında  pişiriyoruz.

TARİF : Cooking  White  Chocolate  kitabından  alınmıştır.

BİTTER  KREMALI  BİSKÜVİ  TARİFİ

Malzemeler 

Bisküvi  için :

  • 180  gram  tereyağı (oda  sıcaklığında)
  • 1  çimdik  tuz
  • 140  gram  pudra  şekeri (1  su  bardağında  1  parmak  eksik)
  • 50  gram  fındık  kabuksuz ( 1  avuç fındık )
  • 1  yumurta
  • 90  +  270  gram  un (2,5  su bardağı )
Bitter  çikolatalı  krema  için:
  • 120  gram  bitter  çikolata 
  • 3  yumurta  sarısı
  • 25  gram  toz  şeker ( 2 yemek  kaşığında  az)
  • 130  ml  süt (1/2  su bardağında  çok  az  daha  fazla)
  • 130  ml  krema (1/2  su bardağında  çok  az  daha  fazla)


Yapılışı

Kremanın  yapılışı :



  1. Çikolatayı  benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup  üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  2. Yumurta  sarısı  ,  şeker  ,  süt  ve  kremayı  bir  tencereye  koyup  kısık  ateşte  10  dakika karıştırarak  pişiriyoruz. ( kaynama  noktasına  asla  gelmemeli)
  3. Karışımı  derin  bir  çam kaba  döküp  el  blendır ile  hafifçe  karıştırıyoruz.(homojen olması  için)
  4. Eriyen  çikolatanın  1/3  ünü  karışıma  döküp  güzelce  karıştırıyoruz.
  5. Daha  sonra  kalan  çikolatanın  yarısını  döküp  tekrar  karıştırıyoruz  ve  kalan  çikolatayı da  ekleyip  karışımın  merkezinden  dairesel  hareketlerle  karıştırıyoruz.
  6. Karışımın  üzerine  streç  film  ile  kapatıyoruz. Kabuk  olmaması  için  streç  filmi  kremaya  yapıştırıyoruz. Buzdolabında  1  gün  bekletiyoruz.
Bisküvinin  yapılışı :
  1. Bir  blendirda  tereyağı  ,  tuz  ,  pudra  şekeri  öğütülmüş  badem , yumurta  ve  90  gram  unu  koyup  iyice  karışmasını  sağlıyoruz. Magcunumsu  bir  karışım  elde  ediyoruz.
  2. Kalan  unu  ekleyip  elimizle  yoğuruyoruz.
  3. Hamuru  iki  yağlı  kağıdın  arasına  yerleştirip  3 mm  kalınlığında  açıp  düz  bir  tepsi  ile  derin  dondurucuda  30  dakika  bekletiyoruz.
  4. 30  dakika  sonra  derin  dondurucudan  çıkartıp  yuvarlak  kalıp  ile  kesip  fırın  tepsisine  yerleştiriyoruz  ve  tekrar  derin  dondurucuda  30  dakika  bekletiyoruz. Yuvarlak  kesimden  dolayı  artan  hamur  parçalarını  tekrar  birleştirip  şekil  veriyoruz.
  5. Fırınımızı  160  derece  çalıştırıyoruz.
  6. Derin  dondurucudan  çıkarttığımız  tepsimizi  sıcak  fırına  atıp  15  dakika  pişirip  soğumaya  bırakıyoruz. Fırınınızın  her  yeri  eşit  pişirmiyor  ise  8. dakika  tepsinin  şeklini değiştirebilirsiniz.
Bisküvilerin birleştirilmesi
  1. Soğuyan  bisküvilere  sıkma  poşeti  ile  kremaları  sıkıp  üzerine  tekrar  bir  bisküvi  koyup  hafifçe  bastırıyoruz  ve  buzdolabında  30  dakika  bekletip  servis  ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis bir bisküvi olmuşşş...Bloğunuzu severek takip ediyorum bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ilginiz için , en kısa zamanda sizin sayfanızı incelemeğe çalışıcam.

      Sil
  2. Bende takipteyim banada beklerim :)) bu arada çok güzel tarifleriniz var...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, bu tarifinizi az evvel uyguladım... Hatta yağım tam 90 gr. dı bende yarım ölçü yaptım. Bisküvilerin arasına çikolata değilde ben fiskobirlik'in fındık ezmesinden sürdüm. Güzel bir tat elde ettim. Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil