Antep Fıstıklı Biscotti



Daha önce sizinle fındıklı biscotti tarifini paylaşmıştım , dışarıdan bakıldığında çok sert bir görüntüsü var ama ısırdığınız anda damağınızda yumuşacık bir tat bırakan tatlı bir gevrek. Çayla , sıcak sütle beraber çok güzel eşlik ediyor. Genelde fındıklı , bademli , kuru üzümlü yapılıyor. Ben bu tarifte çok sevdiğim antep fıstığını kullanmak istedim ve güzel bir sonuç elde ettim.


ANTEP FISTIKLI BİSCOTTİ  TARİFİ

50 det kurabiye için 

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 250 gram toz şeker (1 + 1/4 su bardağı)
  • 315 gram un ( 2 + 1/4 su bardağı )
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gramlık paket)
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 200 gram toz antep fıstığı ( 1 su bardağı dolusu)

Yapılışı :
  1. Fırın 175 derecede çalıştırılır.
  2. Fırın tepsisine yağlu kağıt serilip hazırlanır.
  3. Tereyağı mutfak robotunda veya mikserde çırpılığ krema kıvamına getirilir. Krema kıvamına gelen tereyağına şeker eklenir 1 dakika daha robotto karıştırıldıktan sonra yumurtalar ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır.
  4. Un ve kabartma tozu karışıma eklenip yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar isterseniz elinizle isterseniz mutfak robotunda yoğurulur. 
  5. En son antep fıstığı eklenip 1 dakika daha karıştırılır.
  6. Hazırlanan hamur karışımı ikiye bölünüp fırın tepsisinizn uzunluğunda 25-30 santim üzünluğunda rulo yapılığ yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. Daha sonra hamurun üzerine elmizle hafifçe bastırarak hamura yassı bir şekil veriyoru.
  7. Hamuru 15 dakika piştikten sonra fırından çıkartıp 5 dakika soğuttuktan sonra 2 santim kalınlığında şeritler olcak şekilde kesip tekrar yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
  8. Fırını 150 derece sıcaklığa düşürüyoruz.
  9. Kurabiyeler 15 dakika daha piştikten sonra çıkartığ soğumaya bırakıyoruz.

Yorumlar

Yorum Gönder