26 Oca 2012

KARİDESLİ KABAK TARİFİ




Malzemeler :
  • 4 adet orta boy kabak
  • 250 gram temizlenmiş karides
  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
Yapılışı :
  1. Önce kabaklarımızın üstünü soyup ikiye bölüyoruz. Kaynar suda 5 dakika haşlıyoruz.
  2. Haşlanan kabaklarımızı alıp iç kısmını alıyoruz.
  3. Kabaklarımızı tuzlayıp kara biberliyoruz.
  4. Tereyağımızı eritip içine sarımsağımız atıp 1 dakika kavuruyoruz.
  5. Kavrulmuş sarımsağı kaldırıp karideslerimiz atıyoruz. İyice kızarana kadar karideslerimizi pişiriyoruz. En son tuzumuzu , pul biberimizi ve karabiberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Kayık şeklinde hazırladığımız kabaklarımızın içine karideslerimizi diziyoruz ve 180 derecede fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  7. 20 dakikanın sonunda kaşarlarımızı serpip 5 dakika fırında kızartıp servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum:
Join the discussionKARİDESLİ KABAK TARİFİ

  1. Ben bu tarifteki yemeği yaptım ve yedim, evde misafirlerim vardı, bana "nereden akılettin?" diye sordular, selam iletmemi istediler.

    YanıtlaSil