KREMALI MANTARLI TAVUK TARİFİ
- 4 kişilik
Malzemeler :
- 1 Tane tavuk göğsü
- 150 gram kültür mantarı
- 200 ml krema (1 kutu)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı :
- Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz.
- Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. Tavaya koyup 2 dakika sote ediyoruz. Mntarlarımızı çok fazla öldürmüyoruz.
- Sotelenen mantarımızın üzerine kremayı koyup 2-3 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavayı ısıtıp tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 5-6 dakika hızlı ateşte tavuk parçalarının her iki tarafıda iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavuklarımızı mantarlı karışımımıza koyup 10 dakika kremayla özümseyene kadar pişiriyoruz.
Püre Malzemeleri :
- 500 gram patates
- 1 çay bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 3 çay kaşığı tuz
Püre Yapılışı :
- Patateslerimizi haşlıyoruz.
- Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz.
- Patateslerimizi tencereye alıp süt , tuz ve tereyağımızı ekleyip orta ateşte 5-6 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
süper
YanıtlaSil