EN YENİLER
Sidebar
EN NEFİS TARİFLER 40GRAM...

13 Ağu 2014

Çilekli , Böğürtlenli ve Yaban Mersinli Granola



Benim için kahvaltı demek tam yağlı peynir , güzel bir domates ve sıcak ekmek demekti taki bu yılın başına kadar. Sabahları bol sütlü müsli tüketmeye başladıktan sonra kahvaltıya bakışım biraz pratikleşti. İçine kurutulmuş meyveler ilave edilmiş müsliden 1 kase yemek  doyurucu olmakla birlikte  çok sağlıklıymış, lifli gıdaların tüketilmesinin tavsiye edildiği bu günlerde uzun zamandır sabahları peynire alternatif olarak müsli tüketiyorum.

Aslında müslinin de hazırı yerine evde hazırlamış olanını yapma fikri hoşuma gitti ve katkı maddeleri içermeyen bir gronola tarifi denemeye karar verdim.

Gönderen ahmet budak

Çilekli , Böğürtlenli ve Yaban Mersinli Granola

3 Ağu 2014

Erikli , İncirli ve Kirazlı Crumble


Geçen hafta pazardan aldığım ve yemeğe kıyamadığım kocaman erikler buzdolabında dururken eriklerle ne yapsam diye düşünmeye başladım. Yaz aylarında en sevdiğim 3 meyve kiraz , kırmızı incir ve mürdüm eriğini aynı tarifte bir araya getirmek çok güzel bir fikir gibi geldi. Ama bu 3 meyveyi nasıl bir tarifte birleştirecektim. Erik hafif mayhoş olsa da kiraz ve incir çok tatlı olduğu için çok şekerle baymayacak bir tarif bulmam şarttı. 


Gönderen ahmet budak

Erikli , İncirli ve Kirazlı Crumble

23 Tem 2014

Elmalı ve Bademli Kurabiye



İki hafta önce bir okurumdan bir mail aldım. Mailinde klasik elmalı kurabiye yaptığından bahsetmekte idi. Kurabiyelerinin fırından çıktığında gevrek ve çok lezzetli olduğuna fakat 1 gün bekledikten sonra yumuşadığından bahsetmekteydi. Hiç aklımda elmalı kurabiye yokken bir anda elmalı kurabiye yapmaya karar verdim. 

Gönderen ahmet budak

Elmalı ve Bademli Kurabiye

16 Tem 2014

Muzlu ve Vanilyalı Dondurma


Yeter artık dondurma tarifleri diyebilirsiniz ama Antakya da hava o kadar sıcak ki insan dondurmadan başka bir şey düşünemez hale geliyor. Ramazan ayı ve sıcaklar birleşince akşam yemeğinden sonra 1 top dondurma yemeden günü bitirmemek elde değil.


Yıllardır çeşitli dondurmacılarda veya dünyanın en büyük dondurma üreticilerinde muzlu dondurmaları çok büyük keyifle tüketim. Birçok dondurma üreticisinde muzlu dondurmalar sapsarı ve çok keskin bir muz tadına sahipti. Bir çoğumuzun aklında muzlu dondurma sarı olur diye kazınmış durumda. Maalesef gerçek bir muzlu dondurma sarı değil de beyaz oluyor. Sapsarı olan muzlu dondurmalarda çeşitli renklendirici ve gıda boyaları kullanılmakta ve bence dondurma doğallığını kaybetmekte. Çok keskin  muz tadı olan  dondurmalarda da maalesef esanslar kullanılmakta. Damak tatı az gelişmiş bir kişi bile esansla yapılmış dondurmayı  fark edebilir. Esans Gerçek muz tadının mutasyona uğramış hali gibi geliyor bana.


Gönderen ahmet budak

Muzlu ve Vanilyalı Dondurma

9 Tem 2014

Çilekli ve Kaymaklı Dondurma



Cumartesi günü sabah saat 8 de telefonum çaldı. Sabahın bu saatinde kim arar diye düşünürken karşıdan gelen ses , Ahmet çilekleriniz geldi hemen gel al diyordu. Ne çileği diye soramadan telefon kapandı. Çileklerin neden ve kim için geldiğini bilmeyerek  arabaya atlayıp hemen çilekleri almaya gittim. Yıllar önce üniversitedeyken bir tez çalışması için çalıştığım çilek bahçesinde gördüğüm osmanlı çileklerinden 1 kasa dolusu karşımda duruyoru. Ufacık , çok fazla aromalı ve güzel kokulu çilekler başınızı döndürmeye yetiyordu. Arabanın bagajına koyduğum çileklerin kokusu bütün arabayı sarmıştı. Aklıma tarlada ilk defa gördüğüm osmanlı çileklerinin kokusu geldi. Çilek kokusu o kadar baskındı ki bütün tarlayı kaplamıştı. Araba o kadar güzel kokuyordu ki yolda giderken türlü türlü çilekli tarifler hayal etmeye başladım. Ama çileklerin kime geldiğini de bilmediğim için çileklerin önce sahibini bulmam gerektiğini düşünerek annemi aradım. Annem çilekleri reçel yapmak için geldiğini söyleyince bende rahatça bir miktar çilek kullanabileceğimi düşündü.

Gönderen ahmet budak

Çilekli ve Kaymaklı Dondurma

2 Tem 2014

40 Gram 3 Yaşında ve Matchalı Truf



julie&julia filmini izleyip  hemen bilgisayar basına geçip bir blog adresi almamın üzerinden 3 yıl geçmiş. Kendi doğum günümde kurduğum blogum bugün kendi kendime verdiğim en güzel hediye haline geldi. Blog adresini aldığımda neyi nasıl yapacağım hakkında hiç bir fikrim yoktu. Elimde dijital bir fotoğraf makinem bile yoktu. Viyana'dan aldığım analog slr bir makinem vardı. Makine analog olduğu için çektiğim fotoğrafları ancak 1 hafta sonra filmler banyo edilince görebiliyordum. Fotoğraflara anında bakamadığım için yaptığım hataları tam olarak göremiyor ve anında müdahale edemiyordum. Tarifi yapıp fotoğrafını çekiyorum ancak çektiğim fotoğrafı 1 hafta sonra görüyorum. Gördüğüm fotoğrafı beğenmessem  tarifi tekrar yapıp  fotoğraflarını çekiyor ve1 hafta daha bekliyorum. Bu durumda bloğun hızlı ilerlemesini engelliyordu.

Gönderen ahmet budak

40 Gram 3 Yaşında ve Matchalı Truf

20 Haz 2014

Dondurma Maceram ( Şekersiz Çikolatalı Dondurma Tarifi )


Basit bir dondurma aparatına ulaşmanın bu kadar zor olabileceğini hiç düşünmezdim. Türkiye kitchenaid bayisi Esse ve Esse de her zaman her ürünü bulmak pek mümkün olmuyor. Esse de bulamadığım dondurma aparatını internet üzerinden Amerika'dan getirmeye karar verdim. Siparişi vermeden önce çeşitli yorumları okudum ve Amerika'dan gelen aparatların avrupa da satılan makinelere uyum sağlamaları için ek bir parça alınması gerektiğini öğrendim. Ek parça Türkiye de bulunmamaktaymış ve bu yüzden dondurma aparatını Amerika'dan almaktan vazgeçtim. Daha sonra İngiltere'den ürünü almaya karar verdim ancak oradan da gelecek ürünlere ciddi miktarda vergi masrafı yüklendiği için çok basit bir aparatın neredeyse bir kitchenaid mutfak makinesinin fiyatına ulaştığını görünce İngiltere dende aparatı almaktan vazgeçtim. Dondurma aparatını almaktan tamda vazgeçmişken Esseye bir mail attım ve dondurma aparatının hangi mağazalarında olduğunu öğrenmek istedim. İlk mailime her hangi bir cevap alamadıktan sonra tekrar bir mail attım ve bu sefer maile gelen cevapta istinye park esse de bu ürünün olduğunu belirttiler. Hiç vakit kaybetmeden istinye park Esseyi arayıp ürünü sordum fakat telefondaki yetkili ürünün ellerinde olmadığını söyleyince hevesim tekrar kırılsa da yılmadan Esseye tekrar bir mail attım. Mailime gelen cevapta akmerkez esse de aradığım kitchenaid dondurma aparatının olduğunu , bu mağaza dışında da hiç bir yerde bu ürünün bulunmadığını söylediler. Tabiki hiç zaman kaybetmeden heyecan ile akmerkez Esseyi aradım , telefonu açan esse yetkilisi ürünün ellerinde olduğunu söylediği anda dondurma tariflerini hayal etmeye başlayıp telefonda kısa bir süre sizsizliğe büründüm. Daha sonra karşıdan gen sesle kendime gelip hemen havaleyi yapacağımı belirterek adresimi verdim.

Gönderen ahmet budak

Dondurma Maceram ( Şekersiz Çikolatalı Dondurma Tarifi )

7 Haz 2014

Madlen Kek


1755 yılında Madeleine adında köyde yaşıyan genç bir kızın yaptığı kek aradan geçen 260 yıla rağmen halen popülerliğini koruyan bir klasik.


Şeker , un , tereyağı ve yumurtadan yapılan içine portakal veya limon çiçeği suyu eklenerek koku verilen kabuk biçimli pastane ürünü bu keklerin adı madlen kek.


Gönderen ahmet budak

Madlen Kek