Kocaman bir kurabiye yemek istediğinizde hemen mutfağa koşmak yerine gidip pastaneden almayı tercih edersiniz. Tabiki ben pastane yerine mutfağa koştum. Uzun zamandır çikolata parçacıklı bir kurabiye yapmak istiyordum. Yapması kolay 15 dakikada pişen çok lezzetli bir kurabiye oldu. Pişirirken normalin 1,5 katı kadar büyüyen kurabiyeler baya büyük oldu ama görsel olarak çok çekici oldular. Ben deneme amaçlı olarak 10 cm çapında 3 tane yaptım ve onlarda 15 santim oldular ve tabak yerine kullanılabilir bir biçim aldılar. Kurabiyeyi görenler bu kadar büyük kurabiye nasıl olur dercesine bakışlarla kurabiyeyi süte batırıp yediler.
Çocukların olduğu kadar herkezin ilgisini çekebilecek bir tarif oldu , çikolatalar sertliklerini kaybetmekte ama yayılmamakta. Biraz gevrek biraz yumuşak her ısırıkta bol miktarda çikolata ağzınızda dağılmakta. Sanırım pazartesi sendromunu atlatmak için kurabiye yapmak çok iyi bir seçim.
ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE TARİFİ
30 adet kurabiye için
Malzemeler :
- 350 gram un (2.5 su bardağı)
- 2 yumurta
- 230 gram tereyağı (oda sıcaklığında) (1 su bardağı)
- 225 gram toz şeker (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı )
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 340 gram damla çikolata (2 su bardağı)
- Fırını 175 derecede çalıştırıyoruz.
- Tereyağı , toz şeker , vanilya ve tuzu güzelce çırpıyoruz.
- Karışıma yumurtaları ekleyip 1 dakika daha çırpıp yavaş yavaş unu ekliyoruz. Çırpmaya devam ederken tüm unu ekleyip en son kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- Yumuşak hatta cıvık denebilecek kıvamda bir hamur elde ediyoruz.(hamur kabın her yerine ve elinize yapışan bir kıvamda olmakta sakın bunu görüp paniğe kapılmayın ve üzerine un ilave etmeyin)
- En son çikolataları ekleyip spatula yardımı ile veya elinizle güzelce karıştırıyoruz.
- 2 adet fırın tepsimize yağlı kağıt serip hazırlıyoruz.
- Karışımımızı 30 adet kurabiye olacak sekil de parçalara ayırıp top yapıyoruz elimizle üzerine bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye geniş aralıklarla diziyoruz.(geniş aralıklarla dizmemizin sebebi kurabiyeler pişerken bir miktar kabarmakta ve çok yakın dizilirlerleyse birbirlerine yapılmakta , bunu engellemek amacı ile kurabiyeler aralıklı dizilmekte)
- Fırında önce 10 dakika pişirip kontrol ediyoruz. Hafif altın sarısı rengini almamış ise 2 şer dakika aralıklarla fırında pişirmeye devam ediyoruz. Ben 14 dakika pişirdim sizde kendi fırınınıza göre ayarlarsınız.
- Pişen kurabiyeler 1 saat soğuduktan sonra servis ediyoruz.(soğuyan kurabiyeler gevrek bir kıvam almakta)
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
Buyuk kurabiye en sevdigim :) bu tarifi kuru uzumle yapsak nasil olur
YanıtlaSilTabiki o şekilde deneyebilirsiniz
SilMerhaba elinize saglik lezzetli gorunuyorlar ama ben chocolate crips yapmak istiyorum buna benziyor sanirim ama o kahverengi bi kurabiye ve disi kitir ici yumusak gibi cokta bilgim yok bu konuda bu tariften esinlensem istedigimi yakalamis olur muyum
YanıtlaSilbu tam aradığınız tarif , kahverengiliği kullandığınız malzemelerle ilgili , bir miktar çikolatayı eritip karışıma eklerseniz veya esmer kullanırsanız kahverengi bir kurabiye elde edebilirsiniz
Sil