11 Kas 2013

ÇİKOLATA PARÇAÇIKLI KURABİYE


Kocaman  bir  kurabiye  yemek  istediğinizde hemen mutfağa koşmak  yerine gidip pastaneden  almayı tercih edersiniz. Tabiki ben pastane yerine mutfağa  koştum. Uzun zamandır  çikolata  parçacıklı  bir  kurabiye  yapmak  istiyordum. Yapması kolay 15  dakikada pişen  çok  lezzetli  bir kurabiye oldu. Pişirirken normalin 1,5  katı kadar  büyüyen kurabiyeler baya büyük oldu ama görsel  olarak  çok  çekici  oldular. Ben  deneme  amaçlı olarak  10 cm çapında  3  tane  yaptım  ve  onlarda 15 santim oldular ve  tabak yerine kullanılabilir  bir  biçim aldılar. Kurabiyeyi görenler  bu kadar  büyük kurabiye nasıl olur dercesine bakışlarla  kurabiyeyi süte  batırıp yediler. 




Çocukların  olduğu kadar  herkezin  ilgisini  çekebilecek  bir  tarif  oldu , çikolatalar sertliklerini kaybetmekte ama yayılmamakta. Biraz  gevrek  biraz  yumuşak  her ısırıkta  bol  miktarda çikolata  ağzınızda  dağılmakta. Sanırım  pazartesi  sendromunu atlatmak için  kurabiye yapmak çok  iyi  bir  seçim.


ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE TARİFİ

30 adet kurabiye için

Malzemeler :

  • 350  gram  un (2.5 su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 230  gram  tereyağı (oda sıcaklığında) (1 su bardağı)
  • 225  gram  toz  şeker (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı )
  • 2 çay kaşığı vanilya 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 340  gram  damla  çikolata (2 su bardağı)
Yapılışı :
  1. Fırını  175  derecede  çalıştırıyoruz.
  2. Tereyağı , toz şeker , vanilya ve tuzu  güzelce çırpıyoruz.
  3. Karışıma  yumurtaları  ekleyip  1 dakika  daha  çırpıp  yavaş yavaş  unu  ekliyoruz. Çırpmaya devam  ederken tüm unu ekleyip  en son kabartma  tozunu ilave ediyoruz. 
  4. Yumuşak hatta cıvık denebilecek kıvamda bir hamur elde ediyoruz.(hamur kabın her yerine ve elinize yapışan bir kıvamda olmakta sakın bunu görüp paniğe kapılmayın ve üzerine un ilave etmeyin)
  5. En son  çikolataları ekleyip  spatula  yardımı ile  veya  elinizle  güzelce  karıştırıyoruz.
  6. 2 adet fırın tepsimize yağlı kağıt serip hazırlıyoruz.
  7. Karışımımızı  30  adet  kurabiye  olacak  sekil de  parçalara  ayırıp  top  yapıyoruz  elimizle üzerine  bastırıp  yağlı  kağıt  serdiğimiz  tepsiye  geniş  aralıklarla  diziyoruz.(geniş aralıklarla dizmemizin sebebi kurabiyeler pişerken bir miktar kabarmakta ve çok yakın dizilirlerleyse birbirlerine yapılmakta , bunu engellemek amacı ile kurabiyeler aralıklı dizilmekte)
  8. Fırında  önce  10 dakika  pişirip  kontrol  ediyoruz. Hafif  altın  sarısı  rengini  almamış  ise  2  şer  dakika aralıklarla  fırında  pişirmeye  devam  ediyoruz. Ben  14  dakika  pişirdim sizde  kendi fırınınıza  göre  ayarlarsınız. 
  9. Pişen  kurabiyeler  1 saat soğuduktan  sonra  servis  ediyoruz.(soğuyan kurabiyeler gevrek bir kıvam almakta)

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

4 yorum:

  1. Buyuk kurabiye en sevdigim :) bu tarifi kuru uzumle yapsak nasil olur

    YanıtlaSil
  2. Merhaba elinize saglik lezzetli gorunuyorlar ama ben chocolate crips yapmak istiyorum buna benziyor sanirim ama o kahverengi bi kurabiye ve disi kitir ici yumusak gibi cokta bilgim yok bu konuda bu tariften esinlensem istedigimi yakalamis olur muyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tam aradığınız tarif , kahverengiliği kullandığınız malzemelerle ilgili , bir miktar çikolatayı eritip karışıma eklerseniz veya esmer kullanırsanız kahverengi bir kurabiye elde edebilirsiniz

      Sil